Kupiliście #secretservice? Sam kupiłem go trochę z ciekawości. Nowy numer przejrzałem, przeczytałem i w sumie wspomnienia z dzieciństwa powróciły.
Za gówniarza nie interesowałem się zbytnio grami na PC, więc legenda SS mnie ominęła. Pierwsze komputerowe czasopismo zdobyłem gdy namówiłem moją babcię na zakup dla mnie Click!. Przeczytałem go chyba z 10 razy. Już nawet samo czytanie wciągało mnie już w wirtualny świat. Oj wyobraźnia działała;) A tu komputera brak;( Nie przeszkadzało mi to wymarudzić zawsze kolejnego numeru.
Gdy byłem ciut starszy i wpadało już jakieś kieszonkowe, dostałem PSXa na święta. Oprócz "Clicka" zacząłem kupować PSX Fan, Oficjalny polski Playstation Magazyn,PlayStation Plus (zmienione potem w Player Station Plus, "#psxextreme" (o ile dobrze nazwę pamiętam), "#play" (to już było multiplatformowe) i parę innych czasopism. Niektóre pojawiały i znikały z rynku. Dzięki temu miałem oba numery konsola oraz jeden z paru numerów gamestation. Oj teczka w kiosku zawsze była gruba :P
Zbierałem je skrzętnie i dzięki temu miałem ich sporą kolekcję. Jednak pewnie część w czasie porządków zawsze wylatywała;/ Na szczęście mam kilka numerów zachowanych. Uwielbiam do nich wracać, bo były pisane przed erą internetu. To są zupełnie inne emocje . No i może za X lat będą warte kupę kasy ( ͡°͜ʖ͡°) Chociaż nie wiem czy bym chciał je sprzedać...
Pamięta ktoś jeszcze kąciki bijatyk? Gdzie w sumie przez 6 stron ciągnęły się maczkiem zapisane combosy?
Oj zebrało się na wspominki. Jeśli byłaby potrzeba mogę wrzucić parę fotek czasopism i ewentualnie (jeśli w ogóle można coś takiego robić bez łamania praw autorskich) mógłbym wrzucić skany artykułów, które by Was zainteresowały. Może ktoś z Was jest ich autorem lub chcecie wrócić do tego ze względów sentymentalnych.
Na dobry początek okładka mojego niezbędnika;) Zdarzało się, że był niezastąpiony;) Ktoś potrzebuję kody do gier? ;)
@pshemeq: tona numerów clicka, play? Czy jakoś tak. I oczywiście cd-action. Podczas ery internetu taki cd z grami to było cos... Ostatnio kolekcja poszła na skup bo tak sie uwidzialo rodzicielce :( ostały sie tylko cd/dvd
@pshemeq: obfite czerwone i pojawiało się raz w miesiącu :) KGB, Kombat Korner, KGB, Super Supery, wojnenki Atari vs C64 rysunki Śledzia - klimat tamtych czasów nie do podrobienia :D Oczywiście mam nowy numer ale jeszcze nie miałem okazji zagłębić się w treść tylko tak przejrzałem co tam nowego. Szkoda że w recenzjach nie ma ocen. (Grafika, Muzyka, Miodność) i w sumie brakuje mi trochę oldshoolowych elementów np stare logo.
@pshemeq: A jaaak, duża część ówczesnej wiedzy z tych gazet wzięta.. (może nie koniecznie z clicka) ale z Komputer Świat jednak już coś tam świdrowało w tej małej główce. A wszystko na makulaturze wylądowało (╯︵╰,)
@pshemeq: SS mnie ominęło. Od 99' kupuję CDA już się trochę tego zbierało. Pamiętam jak nakręciłem rodzinkę na kupno komputera jakoś pod koniec 98 roku. I zaczęło się zbieranie kasy na sprzęt. W tym czasie ojciec kupował mi CDA i inne czasopisma z encyklopediami. Teraz cała ta wiedza zawarta jest w Wikipedii :). Ale po kupieniu upragnionego komputera neta nie było więc w szkole się przydała wiedza z tych płytek.
Żeby to nie był początek końca. Obiekt wczoraj: zestrzelono Obiekty 3 dziś z przed godziny: zestrzelono Nie były to kur** wa balony i nie jest to śmiesze.
Za gówniarza nie interesowałem się zbytnio grami na PC, więc legenda SS mnie ominęła. Pierwsze komputerowe czasopismo zdobyłem gdy namówiłem moją babcię na zakup dla mnie Click!. Przeczytałem go chyba z 10 razy. Już nawet samo czytanie wciągało mnie już w wirtualny świat. Oj wyobraźnia działała;) A tu komputera brak;( Nie przeszkadzało mi to wymarudzić zawsze kolejnego numeru.
Gdy byłem ciut starszy i wpadało już jakieś kieszonkowe, dostałem PSXa na święta. Oprócz "Clicka" zacząłem kupować PSX Fan, Oficjalny polski Playstation Magazyn,PlayStation Plus (zmienione potem w Player Station Plus, "#psxextreme" (o ile dobrze nazwę pamiętam), "#play" (to już było multiplatformowe) i parę innych czasopism. Niektóre pojawiały i znikały z rynku. Dzięki temu miałem oba numery konsola oraz jeden z paru numerów gamestation. Oj teczka w kiosku zawsze była gruba :P
Zbierałem je skrzętnie i dzięki temu miałem ich sporą kolekcję. Jednak pewnie część w czasie porządków zawsze wylatywała;/ Na szczęście mam kilka numerów zachowanych. Uwielbiam do nich wracać, bo były pisane przed erą internetu. To są zupełnie inne emocje . No i może za X lat będą warte kupę kasy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż nie wiem czy bym chciał je sprzedać...
Pamięta ktoś jeszcze kąciki bijatyk? Gdzie w sumie przez 6 stron ciągnęły się maczkiem zapisane combosy?
Oj zebrało się na wspominki. Jeśli byłaby potrzeba mogę wrzucić parę fotek czasopism i ewentualnie (jeśli w ogóle można coś takiego robić bez łamania praw autorskich) mógłbym wrzucić skany artykułów, które by Was zainteresowały. Może ktoś z Was jest ich autorem lub chcecie wrócić do tego ze względów sentymentalnych.
Na dobry początek okładka mojego niezbędnika;) Zdarzało się, że był niezastąpiony;) Ktoś potrzebuję kody do gier? ;)
#truestory #wspomnienia #gimbynieznajo
No i może trochę #coolstory, ale to każdego z nas po troszku, bo pewnie wielu z nas o tych pismach pamięta;)