Wpis z mikrobloga

Sluchawki i jakaś mp3 to blogoslawienstwo w #komunikacjamiejska. Jedzie sobie czlowiek spokojnie autobusem. W miarę luźno, przystanek pod jedną z galerii handlowych w #krakow no i wtacza sie ona. Wymalowana baba 50+, na obcasiku, co istotne na szyi wyciagniety na wierzch lancuszek z krzyzykiem no i jak to bywa to obladowana zakupami. Jako że obok mnie było wolne miejsce to jebla tymi siatami na siedzenie i stoi. Kątem oka juz widzialem że cos zaczyna mruczec pod nosem. Miedzy kawałkami doplywalo do mnie tylko

gowniarzu

niewychowany gnoju

Itd itp. Twardo to olewalem do momentu kiedy wstajac przed swoim przystankiem dostałem kopa w kostkę. Zdjalem więc sluchawki, sprowadzony do ostatecznosci, i słyszę

no #!$%@? gnoju jak to mozna tak siedzieć i nie ustąpić starszej miejsca...

Więc powiedziałem

#!$%@? mnie na łopatki logika kobit co muszą dac odpocząć swoim siatkom bo się zmeczyly. Jak tak chcą to niech kupią drugi bilet dla siatek skoro mają zajmować kolejne miejsce...

Wiem że to nie bylo z mojej strony zbyt kulturalne ale ludzie szanujmy się. Odrobinę logiki...

#coolstory #truestory #logikastarychbabwautobusie
  • 21
@SimonTheSaint: Ja kiedyś jadę i patrze se w okno, a kątem oka widzę jak jakiś koleś macha łapami do mnie, ściągam słuchawki, a on każde mi wstać i ustąpić miejsca no i to zrobiłem, niestety jakoś nie potrafię komuś przygadać bo koleś 30-40 lat a sam siedział i mógł ruszyć dupsko.

przecież tak samo płace jak inni.
@SimonTheSaint: Tak to niestety jest, np u mnie jest przystanek gdzie wsiada dużo ludzi wracających z rynku i zanim jeszcze drzwi się otworzą to już babska z torbami szukają miejsc a jak nie ma to wypatrują młode osoby przy których najlepiej stanąć i oczekiwać ustąpienia miejsca, a czasem "lekko" szturchnąć torbą tak dla niepoznaki.