Aktywne Wpisy
randybobandy2 +326
maikeleleq +13
Normalni ludzie śpią a #przegryw do kołchozu jedzie, śmiechu warte, kto normalny o 6:30 do budowlanego idzie #kolchoz #pracbaza #dziendobry #audi
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Czy niska predkosc pobierania/wysylania [lte] o kazdej porze dnia i nocy mozna usprawiedliwic tym, ze do nadajnika jest 1.5km a po drodze sa przeszkody w postaci gornych czesci drzew (4 pietro)? Router wskazuje 4-5 kreski zasiegu czyli prawie maks wiec nie wydaje mi sie, zeby to byla prawde, ale taka dopwiedz dostalem na zlozona reklamacje.
RSSI: od -55
RSRP (dBm): -83
RSRQ (dB): -6
Predkosc w porywach do 14Mb/s (maksymalna przepustowosc w play to 70/20 Mb/s)
Co ciekawe, prawie w tym samym czasie (no moze 10 min pozniej) w lokalizacji gdzie jest 0.5km do tego samego nadajnika przy w sumie podobnych parametrach sygnalu testy wskazywalu 30Mb/s pobierania. Gdzie tu logika?
@ukryte_znaczenie: O irionio masz za mocny sygnał :D Spróbuj go jakoś pogorszyć :)
Taki parametry sygnalu sa gdy router jest wystawiony na balkon.
Gdy router stoi w mieszkaniu taki jest sygnal:
RSSI: -73
RSRP (dBm): -98
RSRQ (dB): -8
a predkosc taka sama.
Te 30 Mbps to na tym samym urządzeniu i karcie?
U mnie takie osiągi ale ja akurat jestem 4,5 km od nadajnika i nie mam do niego widoczności. Testowane przy sammym modemie bez anteny, jak wystawiałem za okno mam 25/5.
No widzisz, 4,5km do nadajnika i masz w sumie lepsze osiagi niz ja. http://www.speedtest.net/my-result/3792106979
W bloku mieszkasz?
Komentarz usunięty przez autora