Aktywne Wpisy

Kallisto +61
Frwrd05 +12
Odpisywałem mirkowi na wpis, ale zrobię z tego nowy, bo może wyniknie jakaś ciekawa dyskusja:
Prawie 90% funduszy inwestycyjnych przegrywa ze zwykłym indeksem, a są to ludzie którzy się tym zajmują zawodowo, poświęcają na to mnóstwo czasu i często mają dostęp do informacji do których zwykły chłopek nie ma. Dlaczego więc próbujecie grać aktywnie zamiast brać po prostu index i nawet nie sprawdzać kursów? xD
Jak ktoś myśli, że przebije index klikając na xtb
Prawie 90% funduszy inwestycyjnych przegrywa ze zwykłym indeksem, a są to ludzie którzy się tym zajmują zawodowo, poświęcają na to mnóstwo czasu i często mają dostęp do informacji do których zwykły chłopek nie ma. Dlaczego więc próbujecie grać aktywnie zamiast brać po prostu index i nawet nie sprawdzać kursów? xD
Jak ktoś myśli, że przebije index klikając na xtb
źródło: zt
Pobierz

jakie rozwiązania do ominięcia tego są w miarę stabilne? ssh przez jabbera?
#linux
@Synekdocha: jeżeli dostaję adres tej maszyny w inny sposób(wysyłam sobie mailem xD) to czy DDNS da mi coś więcej niż rozgłaszanie IP?
To jest fajne i darmowe http://dhcp.io/
Nie masz jakiegos dowolnego konta ssh gdziekolwiek? Na uczelni? Połaczysz sie ze wszystkiego wszedzie, tunelowalem sie nawet przez jakies darmowe konta shellowe...
@Synekdocha: nie wprowadzaj w bład kolegi ;-)