Aktywne Wpisy

GokaDepeth +12
Nowy sklep larwy, powolne odcinanie się od Ziemniuli in progress https://wearnoctis.pl/ niektóre nadruki wyglądają jak AI slopy xD
#kiszak
#kiszak
źródło: sds
Pobierz
To ja
źródło: 1000034066
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: sds
Pobierz
źródło: 1000034066
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Prawie 90% funduszy inwestycyjnych przegrywa ze zwykłym indeksem, a są to ludzie którzy się tym zajmują zawodowo, poświęcają na to mnóstwo czasu i często mają dostęp do informacji do których zwykły chłopek nie ma. Dlaczego więc próbujecie grać aktywnie zamiast brać po prostu index i nawet nie sprawdzać kursów? xD
Jak ktoś myśli, że przebije index klikając na xtb po robocie, to równie dobrze może zarządzać zawodowo funduszem i być w top 10% takich ludzi a nie walczyć o 40zł xD Ja tak zmarnowałem ponad 2 lata, a od 2,5 roku mam portfel obligacje + etf więc wiem o czym mówię xD Zgadnijcie, w którym miejscu na wykresie przeszedłem na prosty bezobsługowy portfel obligacje + etf zamiast "trejdingu" i siedzenia nad giełdą xD
Im szybciej człowiek sobie z tego zda sprawę i się z tym pogodzi, tym więcej zarobi.
#gielda
źródło: zt
Pobierz@Frwrd05: To są bzdury, jest sporo ludzi bijących indeks (jakikolwiek sobie przyjęli za benchmark) lub mających zbliżony wynik i jednocześnie
Btw etfy też mają zarządzających
@Frwrd05: ja właśnie a tym roku przechodzę z inwestowania pasywnego w aktywne. Twój tekst jest błędny. 90 procent nie przegrywa. Poza tym nie ma sensu porównywać zarządzającego funduszem z inwestorem indywidualnym, inne regulacje, inne cele (zarządzający funduszem pobiera opłatę od zarządzania). Inwestowanie w indeks jest dobre dla przeciętnego człowieka, jak chcesz coś więcej to
My tu nie chcemy zarabiać, bo to nudne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
PobierzJakie metody analityczne trzeba zastosować?
I tak nie wiemy co się w środku dzieje. Dobrym wyznacznikiem spółki jest ile godzin dziennie pracuje CEO
Wrzucasz pieniądz i zapominasz o temacie na kilka lat, a nie panika, dokupowanie, uśrednianie ceny, sprzedaż w dołku i inne sztuczki podpatrzone od rekinów z GPW.
@bialowieska12345: czytałem kiedyś opracowanie i tu też, uwzgledniając prowizje, nie jest wcale lepiej niż indeks w dlugim terminie.
Są wyjątki np. renaissance technologies tylko że to jest fundusz zamknięty.
@assninja pytanie o jakim horyzoncie czasowym mowa