Aktywne Wpisy

alverini +804
A wy co przegrywy? Macie też złą nazwę CV? Anetka z HR nawet CV nie otworzy bo jej się nazwa nie podoba xD chvj z doświadczeniem, liczy się nazwa pliku xD
#pracbaza
#pracbaza
źródło: temp_file1214813853963145216
Pobierz
Jarkendarion +118
źródło: maxresdefault
Pobierz

Wskaże ktoś co robię źle?
http://liveweave.com/OouJnH
switch() zaczyna się od 52 linii, zmienna "lekcja" przechowuje text() aktualnie najechanego , chcę ją porównać z wartością w tabeli 'l' (z którąś musi być zgodny, bo są uzupełniane właśnie z tabeli 'l') a następnie przypisać numery sal.
Z góry dzięki za pomoc, dzięki wam mój pierwszy projekt jakoś idzie w kierunku który sobie zamierzyłem :D
#znowuniewiem #webdev #javascript #naukaprogramowania #jquery
numerSali=l.indexOf(lekcja)?
@EmptyBrain: Nie wiem, nie sprawdzałem, myślałem że zrobiłem (jak zwykle) jakiś banalny błąd który ktoś mi szybko wytknie i pojadę dalej z switch() :P
tablica.indexOf(wartosc)zwraca indeks wartosci w tablicy
No i 'table', tabela, służy przede wszystkim do przedstawiania danych, więc plan lekcji w tabeli by się sprawdził :) (a pomyśleć, że kiedyś całe strony robiło się w tabelkach XD)
Jeśli lekcje odbywają się w konkretnych salach, to powinieneś mieć połączone informacje o sali i nazwie przedmiotu.
Np. robiąc obiekty zamiast stringów:
{name: 'fizyka', classroom:Może jednak spróbuję zrobić to na około ale prostszymi metodami ;P Co do obiektów, rzeczywiście było by o wiele prościej, tylko tak jak samą koncepcję obiektów chyba rozumiem, tak zastosować tego w praktyce za bardzo nie umiem ;/ W jaki sposób wtedy po najechaniu myszką pobrać object.name? object.name.text() pewnie nie zadziała bo
thisi podstawy obiektów w JS? Jeśli tak, to Ci napiszę z tłumaczeniem krok po kroku co i jak.