Aktywne Wpisy

kluha666 +220
Właśnie oficjalnie, przed chwilą ukończyłem Assassin's Creed Origins. Może wrócę do gry, za kilka miesięcy, żeby ukończyć DLC. To pierwsza gra jaką ukończyłem od kiedy choruję na #schizofrenia czyli od 5 lat (!). Dla przeciętnego człowieka, to żaden wyczyn, dla mnie jest to ogromne wyzwanie. Cieszę się, że mu podołałem.
#gry #chwalesie
#gry #chwalesie
źródło: 1000009964
Pobierz
Mistymay +14

http://www.youtube.com/watch?v=duS0zZgEoyo
Celowałem w złoto, niestety nie wypełniłem kluczowego wymogu: zapomniałem wbić flagę w Muna xD
Pod spojlerem założenia misji gold.
Nie chciało mi się wyłączać modów, więc widoczny jest toolbar z Alarm Clockiem, a pozostał aktywny TAC Life Support - ale on raczej utrudnia sprawę niż ułatwia, bo - zapomniawszy o dodatkowych zbiornikach z zasobami - musiałem zamknąć się w 3 dniach by nie zagłodzić ludków.
Gratis: .craft :)
https://www.dropbox.com/s/yzuqshn9dh84ja9/WykopSpaceProgram%20-%20misja%202%20-%20salad_fingers.craft?dl=0
Trochę przespałem dobrze rozpoczęty gravity turn, ale rakieta oryginalnie wyliczona jest na orbitę parkingową jeszcze wyższą niż nasz limit 200km, więc nie było żadnych problemów. Te pojawiły się po raz pierwszy na orbicie Muna, gdzie (nie rozumiem tego, czasem tak się dzieje) odpalił mi się nie ten stopień lądownika i musiałem f9'nąć (8:40). Naprawdę gorąco zrobiło się dopiero na powierzchni, gdzie prawie roztrzaskałem łazik - pilotom nic się nie stało, a przyczyna wypadku (czyli nadajnik przesuwający bardzo w przód środek ciężkości) stała się też ratunkiem.
Ogólnie podróż łazikiem polecam przewinąć bo nuda. 11:00 początek, 16:20 kraksa, 18:45 ustawiam nadajnik (tu trochę zmagań, bo nadajnik nie ma nóg a stawiam go na zboczu krateru), 20:55 mały off topic, postanowiłem sobie skoczyć do krateru (wczytałem się potem, kontynuuję misję od 21:50), 27:05 koniec jazdy i start z Muna.
PS: przepraszam za długi film, ale mam problem znaleźć jakiś porządny soft do edycji ( @mieffer czym robiłeś swój, btw?) - zależy mi, by móc nie tylko przyspieszać materiał, ale raczej ciąć go i przyspieszać selektywnie.
#wykopspaceprogram #kerbalspaceprogram
PPS: Czy was też w-----a to, że w VAB interfejs jest przezroczysty dla kliknięć? Tj. otwieram menu load, rozmyślam się i chcę anulować, klikam cancel, ale razem z przyciskiem GUI klikam też na jakąś część, która akurat leżała wizualnie pod przyciskiem, i podnoszę ją. Ile razy rozpieprzyłem sobie w ten sposób pół rakiety...
@salad_fingers: windowsowym xD
@mieffer: W sensie, Windows Movie Maker?