Wpis z mikrobloga

Idzie jesień, pogoda trochę zdradliwa. Tak tylko chciałem przypomnieć, że na zatoki bardzo dobra jest sól fizjologiczna.

Przy okazji pozdrawiam producenta najdroższej wody z solą - tzw "IBUPROM ZATOKI", który nim nie jest, bo jest tylko "rekomendowany przez producenta". Wiem, że tu tylko same mireczki, co w IT robią i stać ich płacić 400pln za litr roztworu wody z solą, ale jak ktoś dba o swój budżet to tylko podrzucam link z zeszłego roku.

LINK

@kabzior na główniej z płomieniem.

Piszę, bo sam tego używałem - działa tak samo jak sól fizjologiczna (wiadomo dlaczego) - i troszkę byłem na siebie zły, że nie przeczytałem od razu składu tego dziadostwa.

#dziendobry #gorzkiezale
Grysik - Idzie jesień, pogoda trochę zdradliwa. Tak tylko chciałem przypomnieć, że na...

źródło: comment_IDNe2xBH1Y2v8AH8Z9B6bNql5ZZNiYOZ.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Witam,

na rynku dostępne są roztwory soli fizjologicznej (o stężeniu soli - chlorku sodu - takim jak w naszym organizmie) oraz soli hipertonicznej, czyli o większym stężeniu soli. Tej używa się w infekcjach. Na pewno, gdy śluzówka jest podrażniona, warto ją nawilżać. Wysuszona śluzówka nosa jest bowiem bardziej podatna na infekcję. A gdy mamy już zapalenie zatok, stosowanie tzw. wody morskiej w sprayu pomoże w pozbyciu się zwiększonej ilości wydzieliny. Przeziębione zatoki najlepiej
  • Odpowiedz