Wpis z mikrobloga

Mały update do projektu #lukzdev oraz testy pod Chrome.

Update: Sterowanie na padzie, klawiaturze oraz dotykiem ogarnięte (przemieszczający się slider jak w Leo's Fortune). Wydaje mi się, że jest ok. Jak będzie trochę gameplayu to przygotuję jakąś testową wersję żebyście ocenili czy sterowanie daje rade na mobilkach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dodałem przyklejanie się do ściany na pewien, krótki czas (umożliwia zmianę kierunku przed odskokiem). Standardowo musiałem stoczyć batalię z GWT (kompilacja #java do #javascript), ale ostatecznie wersja #html5 działa, więc będę mógł od czasu do czasu wrzucić jakieś demko do testów.

Testy: Potrzebuję małej pomocy w przetestowaniu wersji hmtl5. Otóż prośba do mirków posiadających pada (szczególnie #xbox360 ) i przeglądarkę #chrome. Wepnijcie pada, a następnie odpalcie prototyp w chrome pod tym linkiem (jak nie działa to najpierw odpalcie grę a potem wepnijcie pada): http://infunity.pl/online/srr/

Sterowanie pad: Krzyżak - sterowanie, Prawy Bumper - boost, B (2) - skok.

Sterowanie klawiatura: Strzałki - sterowanie, Lewy Shift - boost, Spacja - skok.

Pod R na klawiaturze jest restart.

Działa wam sterowanie padem? Potraktujcie to jako eksperyment, a nie zapowiedź wersji przeglądarkowej ;)

#gamedev

---------------------------

Robię mobilną platformówkę i relacjonuję przebieg na mirko pod tagiem #lukzdev. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej zajrzyj TUTAJ. Jeśli chcesz śledzić przebieg to koniecznie obserwuj #lukzdev
jasiek13 - Mały update do projektu #lukzdev oraz testy pod Chrome.

Update: Sterowa...

źródło: comment_RWTyQNrPqeAxoGhMMHEyRaqZ3HGz3EQY.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Testy: Potrzebuję małej pomocy w przetestowaniu wersji hmtl5. Otóż prośba do mirków posiadających pada (szczególnie x360) i przeglądarkę #chrome. Wepnijcie pada, a następnie odpalcie prototyp w chrome pod tym linkiem (jak nie działa to najpierw odpalcie grę a potem wepnijcie pada): http://infunity.pl/online/srr/

@jasiek13: działa mi tylko skakanie pod B
  • Odpowiedz
Na moim bezprzewodowym padzie do Xboxa skręca w prawo po przesunięciu prawego joysticka w prawo albo lewego w górę. Analogicznie po przesunięciu lewego joystica w lewo albo prawego w dół klocek skręca w lewo. Działa też skok pod B.

Jak nacisnę na klawiaturze R i gra się zrestartuje to pad w ogóle nie działa.
  • Odpowiedz