Aktywne Wpisy

FajnyTypek +217
Jedną z najgorszych rad jakie słyszy młody facet obecnie jest, aby nie zaprzątał sobie głowy kobietami, tylko rozwijał się i dążył do sukcesu zarabiając hajs.
Brzmi logicznie, ale to kompletna bzdura.
Po pierwsze jakie kobiety przyjdą, gdy juz osiągniesz sukces? Ile czasu zajmie Ci, abyś go osiągnał?
Przyjdą gold diggerki i inne słabego sortu latawice, ktore będzie interesować jakie masz zasoby mając Cie gdzieś jako osobę. Gdzie one były gdy startowałeś?
Nagle pojawią
Brzmi logicznie, ale to kompletna bzdura.
Po pierwsze jakie kobiety przyjdą, gdy juz osiągniesz sukces? Ile czasu zajmie Ci, abyś go osiągnał?
Przyjdą gold diggerki i inne słabego sortu latawice, ktore będzie interesować jakie masz zasoby mając Cie gdzieś jako osobę. Gdzie one były gdy startowałeś?
Nagle pojawią

Lolenson1888 +48

Update: Sterowanie na padzie, klawiaturze oraz dotykiem ogarnięte (przemieszczający się slider jak w Leo's Fortune). Wydaje mi się, że jest ok. Jak będzie trochę gameplayu to przygotuję jakąś testową wersję żebyście ocenili czy sterowanie daje rade na mobilkach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dodałem przyklejanie się do ściany na pewien, krótki czas (umożliwia zmianę kierunku przed odskokiem). Standardowo musiałem stoczyć batalię z GWT (kompilacja #java do #javascript), ale ostatecznie wersja #html5 działa, więc będę mógł od czasu do czasu wrzucić jakieś demko do testów.
Testy: Potrzebuję małej pomocy w przetestowaniu wersji hmtl5. Otóż prośba do mirków posiadających pada (szczególnie #xbox360 ) i przeglądarkę #chrome. Wepnijcie pada, a następnie odpalcie prototyp w chrome pod tym linkiem (jak nie działa to najpierw odpalcie grę a potem wepnijcie pada): http://infunity.pl/online/srr/
Sterowanie pad: Krzyżak - sterowanie, Prawy Bumper - boost, B (2) - skok.
Sterowanie klawiatura: Strzałki - sterowanie, Lewy Shift - boost, Spacja - skok.
Pod R na klawiaturze jest restart.
Działa wam sterowanie padem? Potraktujcie to jako eksperyment, a nie zapowiedź wersji przeglądarkowej ;)
#gamedev
---------------------------
Robię mobilną platformówkę i relacjonuję przebieg na mirko pod tagiem #lukzdev. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej zajrzyj TUTAJ. Jeśli chcesz śledzić przebieg to koniecznie obserwuj #lukzdev
źródło: comment_RWTyQNrPqeAxoGhMMHEyRaqZ3HGz3EQY.jpg
Pobierz@jasiek13: działa mi tylko skakanie pod B
Jak nacisnę na klawiaturze R i gra się zrestartuje to pad w ogóle nie działa.