Aktywne Wpisy
slkt +320
Nikt mnie nie pytał o co chodzi z tymi Węgrami więc już spieszę z odpowiedzią jako ekspert.
Jak będziecie na Węgrzech i pogadacie z kimś, kto nie jest młodym, progresywnym, lewicującym mieszkańcem Budapesztu to po chwili zauważycie, że z jego głowy wystaje wielki, zardzewiały, już ponad stuletni gwóźdź z wygrawerowanym napisem T R I A N O N.
Otóż o co chodzi z tym Trianon. Przed wielką wojną, Węgry jako część Cesarstwa
Jak będziecie na Węgrzech i pogadacie z kimś, kto nie jest młodym, progresywnym, lewicującym mieszkańcem Budapesztu to po chwili zauważycie, że z jego głowy wystaje wielki, zardzewiały, już ponad stuletni gwóźdź z wygrawerowanym napisem T R I A N O N.
Otóż o co chodzi z tym Trianon. Przed wielką wojną, Węgry jako część Cesarstwa
ApuApustaja +20
Podobno @wolskiowojnie już długo z nami nie pozbędzie na tym wykopie. No i o farmazonach #bartosiak na kanale Zychowicza też możecie zapomnieć. Podobno w sprawę będą zaangażowane te same niezależne kancelarie które miały im pomóc wsadzić za kratki posłów i radę medyczna za kontakty z phizerem i fundacjami B.Gatesa
#ukraina #wolski #humorobrazkowy #heheszki #bartosiak
#ukraina #wolski #humorobrazkowy #heheszki #bartosiak
http://www.wykop.pl/link/2158420/wykop-efekt-mile-widziany-brak-zagrozenia-zycia-lub-zdrowia/
W odpowiedzi na wszystkie komentarze dotyczące "wolnego rynku głosów" i żebraniu o atencję na wykopie postanowiłem napisać wpis na temat całej sytuacji i przedstawić swoje argumenty dlaczego wykopowe zbieranie głosów NIE JEST oszustwem. Wołam @LDevil @ButtHurtAlert @lewozmywak @przemyslany_nick
Zacznijmy od tego, że ilość głosów i uwagi jakie otrzymałem tutaj jest ogromna. Jestem zaskoczony i miło mi, że moja prośba nie przepadła w wykopalisku jak wiele innych. Każdemu kto głosował dotychczas serdecznie dziękuję.
Teraz do rzeczy:
Mój film został wybrany przez jury jako jeden z 10 które znalazły się w drugim, finałowym etapie. Każde zgłoszenie na które można głosować w tej chwili przeszło przez recenzję sędziów i po selekcji ze wszystkich zgłoszeń trafiło pod głosowanie internautów. Drugi etap polega na tym, że autor musi zdobyć jak najwięcej głosów w plebiscycie.
Jak widać wykop efekt zadziałał i z piątego miejsca wczoraj przesunąłem się na pierwsze.
Tak jak przypuszczałem pojawiło się wiele komentarzy o rzekomym ustawianiu konkursu i oszustwie z mojej strony które polega na tym, że angażuję społeczność i wypaczam tym samym wyniki.
Zrozumcie - konkursy w internecie działające na podobnej zasadzie to nie konkursy na najlepszy film tylko na największą ilość znajomych, interakcji i promocji. To autor musi się starać o głosu ludu i nawoływać do zagłosowania jak największą ilość osób. Oto fragment z bloga zwycięzcy ubiegłorocznej edycji:
(źródło: http://wygrani.dom.gratka.pl/?p=72)
Co byłoby wypaczeniem wyników wg mnie? Kupowanie głosów, korzystanie ze skryptu nabijającego ilość głosów. W innych sytuacjach (wykop efekt, facebook, spam na forach) jest to zwykła walka o głosy - wiadomo, że jeśli stawką jest 30 tysięcy złotych to uczestnicy będą się o to bić.
Moja prośba o wykop efekt to wynik tego, że od 4 lat jestem obecny na wykopie i jest to strona z której codziennie korzystam, którą znam i w podobnych sytuacjach staram się pomóc.
Co do pytania @LDevil - jeśli wygram, to nie będę czuł, że wyżebrałem zwycięstwo, tylko najskuteczniej wypromowałem swój film i pomogła mi w tym społeczność wykopów.
Pomijam już fakt, że nie odstaje znacząco od liczby głosów innych uczestników. Komentarze na temat wysługiwania się innymi można podpiąć pod każdego innego uczestnika - myślicie, że bez promocji inni zdobyliby taką liczbę głosów? Czy to, że jeden film ma 35 głosów a inny 3500 to znaczy, że ten drugi jest 1000 razy lepszy?
Pomyślcie nad tym, naprawdę czasem warto spojrzeć na sprawę szerzej i zaakceptować to, że w takich konkursach każdy stara się jak może.
Zarzuty o moim cebulackim zachowaniu pozostawiam bez komentarza. Każdy ma prawo mieć o mnie własną opinię - ja zaznaczę tylko, że w ani jednym komentarzu nie zwróciłem się wrogo do zakopów/głosowania na innych czy właśnie zarzutów o moje cebulactwo.
Pozdrawiam i miłego dnia mireczki.
http://dom.gratka.pl/konkurs/ wszystkie zgłoszenia
http://dom.gratka.pl/konkurs/glosowanie/53c95f903efacb71d0b317027651a0ef i mój film
Wygrana w takich konkursach polega na wytworzeniu ruchu, zainteresowania i chęci pomocy a nie (nie tylko) na rozsyłaniu wiadomości do znajomych.
@NieznanyAleAmbitny konkurs kończy się 16 września
Moja mała "wygrana" w pierwszym etapie (ocena jury) zależała od jakości pracy. Teraz zostaje niestety takie właśnie głosowanie które NIGDY nie będzie oceniało faktycznej jakości pracy a zdolność do jej zareklamowania/promowania.
@macq2309: Pewnie w ogóle nie przeczytał, inaczej by takich bzdur nie wypisywał.
ALE
Przykro mi, nie zagłosuję na Ciebie bo inne zgłoszenia są po prostu lepsze. Jednakże powodzenia :)
@SimonTheSaint:
Czyli jestem społeczniakiem bo nie cierpię oszustw? Fajnie, miło mi poznać twoją logikę.
Powiedział ktoś kto mailowo zgłosił fakt zbierania głosów na wykopie.
Jakkolwiek się to skończy, mam nadzieję, że policzone będą sprawiedliwie zdobyte głosy - te które mam dzięki wykopowi są jak najbardziej uczciwe.
Ludzie, wy rozrzucacie "cebulactwem" "januszami" itd, nie znając nawet znaczenia tych słów.
Mam #!$%@? na to czy on wygra ten konkurs - ja mam wystarczająco dużo kasy, mam gdzie mieszkać w wawie. Po prostu nie cierpię myślenia które wbito wam za komuny - że trzeba być cwaniakiem, oszukiwać, to wtedy będzie się miało dużo kasy.
Ja to po prostu wyniosłem z domu i nie cierpię gdy ktoś chce wygrać
A do garnków i soli tego nie porównuj bo garnki to żerowanie na naiwności a sól to uzyskiwanie korzyści majątkowej przy możliwym narażeniu cudzego zdrowia.
@macq2309: Ale dla mnie oszustwem jest zdobywanie w taki sposób głosów.
Ja swoje napisałem, chcecie to sobie oszukujcie, macie straszny ból dupy bo wysłałem meila, skoro jesteście czyści i uważacie że to w 100% legalny sposób zdobywania głosów, nie powinniście się bać że ktoś wyśle meila.
Świetny komentarz innego użytkownika ktory to podsumowuje
"Skąd ten ból dupy o oszukiwanie? Żeby zagłosować w tym konkursie trzeba o nim wiedzieć, żeby o nim wiedzieć trzeba trafić na informacje o nim, żeby trafić na informację o nim ktoś musi tą informację wstawić. Wszyscy inni finaliści na pewno spamują facebooku i inne twittery, bo JEDYNY sposób zbierania głosów w tego typu konkursach. Ten konkurs nie ma na celu wybrać najlepszej
@macq2309: nie tlumacz mu juz, bo widac, ze gosc nawet nie chce sluchac argumentow, tylko ciagle #!$%@? swoje.
gdyby tak było wiec po co ten film?
Znam stronę gratka jak 90% ludzi na wykopie.
A gdyby nie znał to po tej promocji pomyślał bym, ze zajmuje się konkursami, a nie deweloper ką.
Uczciwie było by wtedy gdyby każdy wykopek obejrzał wszystkie i zagłosował na najlepszy, nie wiedząc który jest twój i do takiej idei trzeba by
Oczywiscie można mowić, że nie tędy droga ale zawsze znajdzie się osoba ktora to wykorzysta.
W momencie dodawania znaleziska byłem na 6 miejscu i miałem 312 głosów, moje znalezisko zawierało prośbę o głosowanie na mnie ale w komentarzach sam odpowiadałem, że kazdy głosuje na swojego faworyta i nie mam z tym problemu jeśli film
Konkurs na NAJLEPSZY film był w pierwszym etapie przez który przeszedłem decyzją jurorów
Drugi etap to głosowanie w którym liczy się sprawność w nakłanianiu ludzi do głosowania na siebie, o czym świadczy nawet wpis z bloga zeszłorocznego zwycięzcy. Znalezisko nie wypacza w żadnym stopniu wyników głosowania.