Aktywne Wpisy
sebek_r +56
Nie wiem czy popularna czy niepopularna opinia, ale dopóki nie zostanie wprowadzony progresywny podatek katastralny na nieruchomości to ceny nigdy nie spadną. Po co kupować akcje/obligacje jak można pieniądze zainwestować w nieskończona ilość nieruchomości i ściągać haracz z ludzi + zarabiać na wzroście cen.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
ssauczo_pauczo +24
Moja babcia ostatnio (jakoś po wyborach...) stała się mega nerwowa. Dziś odwiedziłem ją z pięcioletnią córką. Młoda poszła umyć ręce, babcia za nią #!$%@? chyba jej pomóc. Oblała młodą wodą, po czym ją za to #!$%@?ła. Młoda się słusznie wkurzyła. Babcia zaczęła swoją tyradę, grubą jak nigdy. Zamknij mordę gówniaro, zamknij się debilko, po łapach jej dała itd. Wyszliśmy.
Prawdopodobnie to był ostatni raz, kiedy widziała wnuczkę na oczy.
Oczywiście to moja
Prawdopodobnie to był ostatni raz, kiedy widziała wnuczkę na oczy.
Oczywiście to moja
- skomunizowaliśmy dotychczas prywatne oszczędności, inne aktywa oraz pasywa spisując stosowne umowy między sobą (nasze wspólne majtki, wspólne skarpetki - jedną nakładasz Ty, druga ja, nawet szczoteczka do zębów jest wspólna).
- codziennie drukujemy sobie własną walutę, zajmuje to masę czasu, ale dzięki temu jak chcemy coś od siebie to możemy sobie dodrukować i zawsze nas na wszystko stać. Jest pewien problem bo waluta jest oparta o wartość papieru na którym to drukujemy i na zewnątrz naszego squatu jest bezwartościowa. Ale idealnie nadaje się dopakowania śniadania, które codziennie ja i mój chłopak wyciągamy ze śmietnika.
- rozliczamy się w systemie miesięcznym podsumowując kto mniej zarobił w pracy - ten dostaje od drugiego różnicę w formie zasiłku tak by było sprawiedliwie. Dzięki temu możemy pracować mniej, a zawsze mamy masę hajsu, który mozemy wydawać na trawę czy darmowe poradniki Krytyki Politycznej.
- a wszystko dzięki przenoszeniu poglądów metodą doodbytniczą.
#socjalizm #nowywspanialyswiat #neuropa #4konserwy #4kuce #krul
@grzegorz-zielinski: więcej TUTAJ
@spatsi: raczej #prawicowyhumor
http://www.wykop.pl/wpis/9420782/zaczelismy-z-rozowypasek-wdrazac-wolnorynkowe-pomy/
@aaandrzeeey: propsy za freeganizm
Dlatego staram się to promować.
@aaandrzeeey: tym tutaj to nie przeszkadza, bo do pracy się nie garną albo nie nadają