Wpis z mikrobloga

Zaczęliśmy z #niebieskipasek wdrażać socjalistyczne pomysły w życie, bo wierzymy, że nie słowa, a czyny przyniosą nowy wspaniały świat i należy zacząć jego zbawianie od siebie.

- skomunizowaliśmy dotychczas prywatne oszczędności, inne aktywa oraz pasywa spisując stosowne umowy między sobą (nasze wspólne majtki, wspólne skarpetki - jedną nakładasz Ty, druga ja, nawet szczoteczka do zębów jest wspólna).

- codziennie drukujemy sobie własną walutę, zajmuje to masę czasu, ale dzięki temu jak chcemy coś od siebie to możemy sobie dodrukować i zawsze nas na wszystko stać. Jest pewien problem bo waluta jest oparta o wartość papieru na którym to drukujemy i na zewnątrz naszego squatu jest bezwartościowa. Ale idealnie nadaje się dopakowania śniadania, które codziennie ja i mój chłopak wyciągamy ze śmietnika.

- rozliczamy się w systemie miesięcznym podsumowując kto mniej zarobił w pracy - ten dostaje od drugiego różnicę w formie zasiłku tak by było sprawiedliwie. Dzięki temu możemy pracować mniej, a zawsze mamy masę hajsu, który mozemy wydawać na trawę czy darmowe poradniki Krytyki Politycznej.

- a wszystko dzięki przenoszeniu poglądów metodą doodbytniczą.

#socjalizm #nowywspanialyswiat #neuropa #4konserwy #4kuce #krul

@grzegorz-zielinski: więcej TUTAJ
  • 8