Aktywne Wpisy
thorgoth +410
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
I teraz nie mam pojęcia co kupić.
Szukam telefonu na 2-3 lata (obecnego SGS2 mam ponad 3 lata i dobrze mi z nim). Wymagam od niego:
- ekranu dobrej jakości ~5 cali (5,3 max),
- dobrego aparatu fotograficznego,
- Wi-Fi, LTE usw.
- bateria wytrzymująca 24 godziny pracy tj. 2 godziny muzyki, 100 telefonów (łącznie około 3-4 godzin rozmów), 30 minut nawigacji, 40 zdjęć, 5 minut latarki, 30 maili (czyli cały dzień Wi-Fi lub LTE/3G,
- dobrej jakości rozmów,
- dobra przeglądarka internetów,
- aplikacja wypoku ( ͡° ͜ʖ ͡°),
- slot na kartę D lub minimum 32 giba wbudowanej pamięci,
- do 3k pln (maks 3,5),
- możliwość wymiany baterii była by plusem.
Z tego co teraz jest na rynku:
#lg G3 - nie chcę bo trochę za duży i mam uprzedzenia (chyba że ktoś mnie do tego przekona).
#samsung Galaxy S5 - znów samsung? Nie zachwyca designem.
#htc One M8 - ultrapixele ok ale jednak ja potrzebuję często zrobić zdjęcie i je wykadrować.
#nokia Lumia 930 - tutaj nie jestem przekonany do systemu bo jednak od ponad 3 lat siedzę na #android, na pewno plusem dobry aparat.
#sony Xperia Z2 - nie podoba mi się UI Sony (złe wspomnienia z Arc S), design też mi się nie podoba.
#oneplus One - niby wszystko ok, ale chciałbym go móc wcześniej dotknąć :D
Macie może jakieś inne propozycje?
Chętnie usłyszę wasze opinie na temat ww?
Co Wy drogie mirki byście wybrali?
Jestem otwarty na wszystkie propozycje.
#kiciochpyta #bojowkawindowsphone #bojowkaandroid #bojowkaapple #cyanogenmod
@snthaboss: Po przejściach parę lat temu z ZTE odpada :(
@semperfidelis: Mam uprzedzenia do LG -_- to dlaczego akurat
@Alver: polecam, sam mam i do tego obudowe.. ja kupilem za niecale chyba 15euro, ale jest nie do r--------a
http://www.bestphonemate.com/en/samsung-galaxy-s5-cases/63-samsung-galaxy-s5-taktik-extreme-metal-shock-drop-resistance-case.html
@RocketSlayer: Korzystałem tydzień z M7 i od razu zauważyłem, że strasznie się rysuje i sense mi nie bardzo pasował :| Za to dźwięk ok jak na telefon, tu byłem pod wrażeniem. Cena u mnie nie gra roli zbytnio.
@Amfidiusz: Jak tam OnePlus?
@mcflypl: Kadrowałeś te zdjęcia? Jeśli jest taka jakość jak w
LG G3
ekranu dobrej jakości ~5 cali (5,3 max), - Jest 5,5 ale ładnie obudowane więc wcale dużo większy on innych flagowców nie