Aktywne Wpisy
#przegryw nigdy nie bylem na imprezie ze znajomymi jak to jest być na imprezie ze znajomymi powiedzcie mi prosze
Może jestem #!$%@? ale Greta wydaje mi się piękna. Oddałbym wszystko aby mieć ja w łóżku.
Szaleję za nią.
#gretathunberg #przegryw #niepopularnaopinia
Szaleję za nią.
#gretathunberg #przegryw #niepopularnaopinia
Moim zdaniem to dobry ruch ze strony Tuska i całej PO. Dla Tuska osobisty awans, większy prestiż, przy mimo wszystko mniejszej odpowiedzialności i za lepszą kasę. Dla PO to duża szansa na nowe otwarcie. Cała strategia opozycji(głównie PiSu) polegała na utożsamianiu całego zła Platformy z Tuskiem, a teraz Tuska nie będzie. Wybór Kopacz na premiera(Bieńkowska jak pisałem moim zdaniem zbyt "miękka", typ urzędnika, Kopacz bardziej typ "zimnej suki" co weźmie wszystko za mordę) to szansa na powrót odpływającego od PO kobiecego elektoratu, być może przyciągnięcie środowisk związanych z Kongresem Kobiet, przy słabnącym Palikocie. Oznacza to dalszy dryf Platformy w kierunku partii socjal-liberalnej niż centro-prawicowej, centrowej. Czyli podsumowując, duża szansa na odrobienie strat do PiSu, może nie na zwycięstwo, ale w takim układzie wydaje mi się realna w 2015 koalicja PO-SLD, ew z PSL jeśli będzie trzeba.
No i ciekawa rzecz, jak zagra teraz PiS, mając za obraz wszelkiego zła Kopacz, a nie Tuska.
#polityka #po #tusk #4konserwy #neuropa
Przysłówka*