Wpis z mikrobloga

@donmuchito1992: Oj porównałeś bo jak inaczej nazwać twoją wypowiedź z linka wyżej. Oczywiście że Polacy to nie jest kryształowy naród ale nie ma na sumieniu takiej zbrodni i nie stawia jeszcze pomników katom na oczach ludzi cudem ocalałych.
  • Odpowiedz
Ruskie zbrodnie były wielokrotnie większe od Ukraińskich jednakże Ukraińcy zdobyli palmę pierwszeństwa w okrucieństwie. Obydwa narody siebie warte.

@ediz4: oczywiście, że tak jest tylko wtedy mnie strasznie "rozbawiło" słowo humanitaryzm w stosunku do mordowania bezbronnych ludzi (chodziło o strzały w tył głowy) i te wzmianki, że na Syberii umierali bo byli za słabi. Ja mu wtedy wiele razy mówiłem, że nie ma sensu przerzucać się trupami i stopniować zła, bo
  • Odpowiedz
Dobra Panowie odezwe się tutaj jako miłośnik historii.

A więc, Panowie @Stadler oraz @donmuchito1992 (jeden Rosjanin, drugi Ukrainiec), nie mace k---a najmniejszego prawa dopiekać Polakom. Od Rosjan doznaliśmy tyle krzywd, że to jest tak oczywiste że trzeba być półgłówkiem żeby to negować, gadanie że na zesłaniu ginęli słabi to kretynimzm. Rosjanie okupowali nasz kraj przes ostatnie ponad 40 lat, wymordowali naszą elitę w Katyniu. O więcej nie chce pisać. Tutaj chciałbym
  • Odpowiedz
@janek_kos: o i taki wpis rozumiem. Rzeczowo, na temat, z sensem i bez obrażania (tylko nie wyrokuj kto jest jakiej narodowości i usuń to zdanie). Do reszty odniosę się jutro jak już trolle opuszczą to miejsce.
  • Odpowiedz
@h3lloya: @Stadler no pochwal się jak masz na imie? Nie chce mi się w to brnąć, bo naprawde nie widze frajdy w d-----------u się do narodowości... Jeszcze spinać się z gimnazjalistą, k---a chyba mam co robić innego a nie tracić czas... czy już liceum od września?
  • Odpowiedz
Problem w tym, że nikt nie mordował Ukrainców

@janek_kos: Z całym wątkiem dotyczącym Ukrainy zgadzam się. Sam pochodzę z kresowej rodziny, która bezpośrednio doznała krzywd z rąk nacjonalistów ukraińskich i chłopstwa, które przekabacili na swoją stronę odpowiednią propagandą, jednakże daleko mi od takich kategorycznych tez. Proporcjonalnie wiadomo, że Ukraińcy narobili większych szkód i więcej ofiar mają na rękąch, aczkolwiek zważywszy działania na ziemiach dzisiejszego Podkarpacia - zdarzały się przypadki polskich
  • Odpowiedz