Aktywne Wpisy
kiszony_Pomidor +90
Na dziś koniec. Kabanosy 1:1 wieprzowina i wołowina xD
Czosnek, jeszcze raz czosnek, pieprz zielony młotkowany, trochę majeranku i kop z mieszanki superhotów.
Wędzone olchą z dodatkiem śliwy.
Jeszcze
Czosnek, jeszcze raz czosnek, pieprz zielony młotkowany, trochę majeranku i kop z mieszanki superhotów.
Wędzone olchą z dodatkiem śliwy.
Jeszcze
Tippler 0
Jestem wielkim fanem FamilyGuy'a więc mój browar nazywa się Pawtucket Brewery i wstępnie zwycięzca otrzyma piwko z taką o to iście zajebistą etykietą http://i.imgur.com/E5afG1z.png
Dodatkowo stworzę tag #domowybrowar gdzie będę informował o moich postępach browarniczych i o tym gdzie i kiedy będę rozdawał darmowe próbki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#p--o #losowanie #darmo #domowybrowar #familyguy
#p--o
@roots18: szczerze to nie słyszałem o piwie, któremu światło by dobrze służyło zatem przechowywanie go w zaciemnionym miejscu będzie zawsze lepsze od wystawianie go na działanie promieniowania podobnie jak ciemna butelka jest lepsza od butelki zielonej czy przezroczystej
a skunks to wada i c--j ;ddd
@roots18: racja, zapachu skunksa, ale to wada, nie zaleta. Choć co niektórym pozytywnie się kojarzy. Tu masz trochę więcej o tym.
Sam używałem na samym początku zielonych butelek po perle, bo miałem nieograniczony do nich dostęp. Czuć było różnicę w zależności w jakich warunkach było przechowywane.
Widzę że Ty już bardziej wprawiony jesteś, jak coś to mogę pisać po porady?
Ze swojej strony nie polecam butelek po
@StefanQ: Vichy Light właśnie.
Jasne, że możesz pytać o porady. Ale jest tu znacznie więcej doświadczonych piwowarów, więc używaj tagu #piwowarstwo Wiele wyjaśnione jest na http://www.p--o.org/index czy http://browar.biz/forum/
Ciemne - Amber Ale, chmiel Willamette i Cascade, Słód Pale Ale 5 kg Strzegom i Caramunich typ I Weyermann, drożdże Fermentis US-05
Jasne - Zestaw z twojbrowar.pl Kölsch 11°BLG, drożdże Mauribrew Ale