Wpis z mikrobloga

Patrzcie co wymyśliłem.

Trochę nieskładnie napisane, ale ciężko mi napisać coś, gdy nie wiem od czego zacząć, no ale mam nadzieje, że zrozumiecie o co chodzi :D

Daje w spoiler, bo mogą pojawić się znaczące elementy fabuły:

Mam trochę braki i nie pamiętam wszystkich szczegółów z Risenów, ale opisze jak ja to widzę.

Bogowie z Risena z tego co pamiętam zostali wygnani, i tytani toczyli swoje wojny między sobą, potem są wydarzenia z Risena 1, 2. Trójki jeszcze nie skończyłem, więc przejdę do moich wyobrażeń. Bogowie powracają i są to Innos, Adanos i Beliar, przy ich pomocy udaję się wygnać tytanów.

Wersja 1: Nasz bohater dopływa statkiem do Myrtany, Jarkendaru (w Jarkendarze były chyba nawet podobne teleporty do tych z Risena 3) lub innej lokacji z Gothica.

Wersja alternatywna: na starym kontynencie południowym (chyba tak to się nazywało), który został zniszczony tworzy się między innymi Nordmar, Myrtana, Varant. Można by też wykorzystać Ziemie Niezbadane z Gothica 3.

W Risenie w snach pojawia się Nekroloth (nie pamiętam czy tak dokładnie), to mógłby być na przykład Xardas pod inną nazwą, a imię zmienił z xxx powodu.

No i mogliby zrobić następną część taką między Risenem 3 a Gothicem 1.

Tylko problematyczne było by ustalenie czasu między tymi dwoma, bo ciekawie było by w trakcie gry być świadkiem przyzwania śniącego czy tworzenia magicznej bariery, a tu jest jakieś 1000 lat różnicy.

Napiszcie co o tym sądzicie xD

#risen #risen3 #gothic
  • 4
@Niss: nie ma sensu mieszać tych dwóch uniwersów, zwłaszcza, że jak dla mnie to w Risenie jest trochę rozmyte i nie tak charakterystyczne jak w Gothicach. W 1 risena nie grałem, w dwójkę grałem dużo, a w 3 na pewno kiedyś zagram. Ale jednak Gothic potrzebuje albo jakiegoś odświeżenia lub kolejnej części, ale takiej bezpośrednio po Gothic 3 bez dodatku, bo jak wszyscy wiemy, arcania to nie gothic. Według mnie gothic