Aktywne Wpisy
PomocnikBob +83
Oglądam film z Polskimi wolontariuszami na kanale Bez Planu i nie rozumiem, jak można nosić emblematy UPA. Oczywiście jestem za pomocą, na ten moment powinniśmy odsunąć niesenacki i wyjaśnić to już w czasie pokoju, ale noszenie flagi UPA obok orzełka jako Polak jest nie do pomyślenia. #ukraina
RUNDMC +2
Ależ się #!$%@?łem w Kauflandzie. Jestem przy kasie, rachunek wynosi 21,73zł. Daję jej 5 dyszek i pani pyta:
-a 73 grosze otrzymam?
-nawet 1,73 odpowiadam z zadowoleniem.
-prosiłam o 73 grosze, ja już wiem ile i jak mam wydać.
Jak mnie coś strzeliło to nie wiem. Baba oderwana od poprzedniego systemu, co potwierdzał jej wygląd i wiek. Pomyślałem- o nie stara pruchwo, tak się bawić nie będziemy. Zacząłem jej wykładać zasady dobrej obsługi klienta, powiedziałem coś w rodzaju:
-pani powinno zależeć na zadowoleniu klienta, zresztą prosząc mnie o końcówkę chce pani bym ułatwił pani wydanie reszty, dlaczego więc pani nie chce mi ułatwić życia wydając równe 30zł?
-bo nie muszę tego robić- powiedziała #!$%@? z oburzeniem.
Tak się #!$%@?łem, że wyrwałem jej z ręki 5 dyszek i z wielką satysfakcją wręczyłem jej banknot 200zł.
-nie mam wydać- powiedziała.
-To nie mój problem- powiedziałem z zadowoleniem. Jej mina była bezcenna i oczywiście okazało się, że wydać mogła:)
Myślę, że lekcję życzliwości dostała niemałą:)
#tagujetogowno #truestory
@Maciek5000: Nawet o tym nie pomyślałem. Tym bardziej, że to 200zł musi mi starczyć do 10( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego dochodzi prawna definicja ceny: "wartość wyrażoną w jednostkach pieniężnych, którą kupujący jest obowiązany zapłacić przedsiębiorcy za towar lub usługę"
- rób aferę kasjerce w sklepie bo nie chce wydać reszty tak jak sobie ubzdurałeś
@kiszczak: chopie, kto Ci w to uwierzy...