Aktywne Wpisy
tojapaweu +462
Byłem z psem na spacerze w prywatnym lesie należącym wyłącznie do mieszkańców naszego bloku. Nie ma możliwości wejść z zewnątrz, jedynie przez bramę lub furtkę.
Mały las z łąką, patrzę a tu dzik. Mały dzik. Rozglądam się czy nie ma czasem nigdzie lochy, no ale nie ma. Musiał jakimś cudem wbiec, gdy akurat ktoś wjeżdżał lub wyjeżdżał i brama była otwarta.
Co zrobiłem? Wziąłem go #!$%@? do domu. Tak wziąłem dzika do
Mały las z łąką, patrzę a tu dzik. Mały dzik. Rozglądam się czy nie ma czasem nigdzie lochy, no ale nie ma. Musiał jakimś cudem wbiec, gdy akurat ktoś wjeżdżał lub wyjeżdżał i brama była otwarta.
Co zrobiłem? Wziąłem go #!$%@? do domu. Tak wziąłem dzika do
BELM0ND0 +101
#smigusdyngus #wielkanoc #swieta
Szkoda, że nikt już dzisiaj nie obchodzi śmigusa dyngusa. Piękna to była tradycja. Jeszcze 15 lat temu dużo osób kultywowało ten zwyczaj oblewania się wodą. Tak go zapamiętałem:
- Bandy ludzi po 50 osób łażące po mieście z wiadrami i walki, osiedle na osiedle jak na jakichś #!$%@? ustawkach. Byłem świadkiem jak w ruch poszła nawet gaśnica.
- Byłem również świadkiem jak kolesie się oblewali pistoletami na wodę i
Szkoda, że nikt już dzisiaj nie obchodzi śmigusa dyngusa. Piękna to była tradycja. Jeszcze 15 lat temu dużo osób kultywowało ten zwyczaj oblewania się wodą. Tak go zapamiętałem:
- Bandy ludzi po 50 osób łażące po mieście z wiadrami i walki, osiedle na osiedle jak na jakichś #!$%@? ustawkach. Byłem świadkiem jak w ruch poszła nawet gaśnica.
- Byłem również świadkiem jak kolesie się oblewali pistoletami na wodę i
Dodam, że moja aktywność fizyczna to różnego rodzaju cardio, żadnych ćwiczeń siłowych.
#mikrokoksy #dieta #kiciochpyta
Zwykle nie polecam forum ale tutaj masz dobry art który pomoże ci ogarnąć wiele rzeczy http://m.sfd.pl/Zbilansowana_dieta_redukcyjna-t231127.html
Polecam zbilansowana dietę gdyż jest po prostu najwygodniejsza. Jakbyś chciał już schodzic poniżej 10% bf, wtedy się można bawić w low carby :P
@MG66: 2g białka na kg to nie za dużo?
@lamiesobie: dzięki za link:) na razie moim celem jest zrzucenie zbędnego balastu (3-4kg) więc zbilansowana powinna być okej
A i nie wliczaj białka pochodzenia roślinnego ze względu na gównianą jakość, słaby aminogram.
Co żreć? Nieprzetworzoną żywność, dużo mięsa, warzyw.
To jest podstawa podstaw. 1kg tłuszczu to circa 8000kcal.
A odpowiedź dłuższa wymagałaby głębszej analizy tego co, jak i kiedy żarłeś dotychczas, ile i jak ćwiczysz, jakie masz preferencje dotyczące posiłków.
- możesz jeść owoce
- możesz jeść wieczorem
- powinieneś jeść węglowodany
1. mierzysz się o ważysz
2. liczysz zapotrzebowanie kaloryczne
3. od zapotrzebowania odejmujesz 300 kalorii i tyle dziennie zjadasz
4. białko 1.5-2.0g, tłuszcze 30% zapotrzebowania kalorycznego, resztę dostarczasz z węgli.
5. pomiary i waga co tydzień i ewentualne korekty ilości kalorii.
Ryż brązowy, kasze, makaron pełnoziarnisty, płatki owsiane
Jajka, mięso, ryby
Oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy
Warzywa
Woda