Wpis z mikrobloga

Troszkę beka z fanatyków #jkm, że co do słów lewaków nie mają złudzeń w kontekście znaczenia, ale wymagają interpretowania słów krula (bicie niegrzecznych kobiet cacy itd.). #4konserwy #neuropa

Ostatnio znowu mnie rozbraja fanatyzm - JKM mówił o "czarnuchach Europy" ("niggers"). Oczywiście nie miał wcale na myśli "czarnuchów" i powołują się na słowniki, gdzie wśród znaczeń jak na korwinowskie zbawienie ukazuje się też wśród synonimów "m----n". Uff. Kryzys zażegnany! nie sondze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jakiś fanatyk w jednej z dyskusji na mirko powołał się na tłumaczenie PE i na kilka słowników. Twarde dowody, że "nigger" wcale nie jest obraźliwe nagle. Tylko pominęli jedną ważną rzecz. Większość (jak nie wszystkie) słowników podaje (i zapewne w tłumaczeniu biegłych PE też było to uwzględnione), że jest to POGARDLIWE określenie, a nie zwyczajny synonim.

Lubicie korwiniści-fanatycy interpretować, to teraz macie prawdziwe pole do popisu.

Tak jak jest różnica między "Polak", a "Polaczek". W słowniku również znajdziecie znaczenie, że oznacza to "Polak". Kurcze. Dziwne! A nie, sorrki, przecież jest dopisane, że "pogardliwie". K---a, trzeba być idiotą, żeby pomyśleć, że "nigger" to to samo co "m----n" i nawet w słownikach macie, a i tak idziecie w zaparte, bo to słowa Jaśnie Krula.

Nie idźcie tą drogą prawaki, bo nie chcę się wstydzić swojego gatunku.

PS to taka trochę przeklejka mojego innego komentarza, ale inne emocje ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elcezet: no dokładnie. A fanatycy zamiast wziąć na klatę, że krul nie jest nieomylny i czasami peirdoli jak potłuczony, to wolą się bawić w filozofów i zamiatają pod dywan jak jakieś lewackie kombinatory. Odrobina konstruktywnej krytyki jeszcze nikomu chyba nie zaszkodziła?
  • Odpowiedz
@ihwar: @przemyslany_nick: Ja się w sumie cieszę, wyobraźcie sobie, dotychczas Krula mogliśmy widywać tylko w naszym internecie a teraz zapewne pojawią się też zagraniczne bojówki, JKM pozna cały świat zachodni i już wkrótce wchodząc na reddita będziemy czytali, że Korwin zmasakrował lewaków. A że reddit jest lewicowy? Phi, tutaj dali sobie radę z żydowską neuropą to z lewicowym redditem im się nie uda?
  • Odpowiedz
@jedzgruszki: Tak naprawdę "reddit jest..." to z góry błędne założenie bo każdy subreddit może mieć dowolne zasady (pomijając rzeczy bezpośrednio łamiące prawo). Im dalej od subredditów głównego nurtu tym bardziej liberalni niż lewicowi są ludzie.

W sumie Korwin mógłby się odnaleźć na 4chanie. ()
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: są dwa tłumaczenie korwina

1. Nigger wcale nie jest obraźliwe

2. "Marksistowska politpoprawność" (prawdziwy cytat jednego z proroków) wypaczyła pojęcia neutralnego słowa nigger i teraz korwin przełamuje tabu przywracając normalność w lewackim unioparlamencie
  • Odpowiedz