Wpis z mikrobloga

@PrevuD: Nie jedź w ciemno.

2 razy udało mi się w ciemno, za 3 razem musiałem spędzić 5nocy u jakiegoś "szeryfa" jak go potem nazwaliśmy.

Syf, brud, robactwo itd. W życiu nie sprzątał, o klimatyzacji można pomarzyć (przy prawie 40 stopniach w tym okresie to męka), w nocy jakieś ruskie tłukły się pod drzwiami pokoju, ogólnie taka mała
  • Odpowiedz
  • 2
@PrevuD: jedź w ciemno. Ceny za kwatery to średnio 12-15 EUR za osobę za noc i można mieć już naprawdę fajne lokum w tej cenie. Na początek polecam Makarską.
  • Odpowiedz
@PrevuD: w ciemno to poza sezonem, w sezonie to szkoda tracic czasu i nerwy na szukanie. Ja jade na brać to apartament delux 4 osobowy, wyszedł coś koło 16-17euro. Daleko no ale na Pag dojechałem to i tam dojade:)
  • Odpowiedz
@PrevuD: w googlach : chorwacja apratamenty czy tam kwatery i kilka stron otwierasz a następnie na każdej stronie otwierasz kilkanaście ogłoszeń i piszesz maile. Otwierasz poczte a tam kilkadziesiąt chorwackich kolegów wysyła CI ofertę :) a Ty jak Ci sie coś spodoba piszesz ze ok ale np. 100 euro taniej, on pisze zazwyczaj no dobra 50 euro taniej i Ty odpisujesz IT IS DEAL:D
  • Odpowiedz
@PrevuD: Makarska owszem bardzo fajnie tam jest taka stolica wybrzeża dla mnie. W ciemno nie jedz doładuj Skype i dzwon po apartamentach. Kup wcześniej winiety żeby nie robić zbędnych przystanków. Po 16 godzinach jazdy i 40 stopniach na miejscu nie będziesz marzył o niczym innym jak o wprowadzeniu się, rzuceniu toreb i szybkiej kąpieli
  • Odpowiedz
@dreamh00k: ale musiałeś #!$%@? trafić. Albo jesteś frajer. Jedziesz w ciemno, jak ci pasuje plaża szukasz apartmentu. jak ci apartmen odpowiada to zostajesz jak nie to jedziesz dalej.
  • Odpowiedz
@piteross: Łatwo mówić, kiedy dosłownie wszystko jest już zajęte, w pobliskich miejscowościach nic ciekawego, i dodatkowo jest już późno, bo było koło 21.

Tak jak mówię, łatwo tam jechać na ślepo, i łatwo znaleźć coś naprawdę dobrego, ale jak raz ktoś będzie miał pecha to może się zrazić mocno.

2 razy się udało, 3 raz już nie.

Zdarza się ;)
  • Odpowiedz
@dreamh00k: dlatego odpowiednio planujesz trase żeby nie być na 21- chcesz powiedzieć że wszystko było zamknięte i wszyscy spali :) no ale nawet, bierzesz nocleg jeden dzień i szukasz dalej. To nie ejst kwestia szęścia czy pecha tylko tego jak się dogadasz i czy umiesz znaleść
  • Odpowiedz