Wpis z mikrobloga

@lukaszwasyl: widać, że lubisz to ;)

Jak dla mnie jednak powinieneś zaznajomić się bardziej z ołówkami i ich twardościami. Bo jak dla mnie np. do samochodów nie powinno być używane za dużo miękkich. A tak to właśnie wygląda, rozmazane, miękkie a samochody mają być dokładne, czyste, błyszczące. Zmień ołówki na przy rysowaniu samochodu na jakiejś z H a nie B ewentualnie B2.

Ogólnie fajnie tylko jeszcze perspektywa, perspektywa ;)
@MatthewDuchovny: dzisiaj będę kończyć leopard automobile z mielca ( tam nie da się używać chyba ołówków h ;) btw dzisiaj dokupiłem ołówki b dobrze mi się nimi rysuje, nie będę ich w tej chwili zmieniał ) perspektywa trudna, muszę jeszcze duużo ćwiczyć @karmelkowa: podoba się ?
@lukaszwasyl: Ach witam ponownie, nie poznałam, że kiedyś pisałam Ci co nieco o Twoich pracach- dopiero teraz poznałam część rysunków.

Nadal będę nalegać, żebyś nie bał się kontrastów, jak wyżej- więcej miękkich ołówków. Jednak z drugiej strony nie zostawiaj tyle bieli, próbuj podziałać szarościami, to dużo daje. Rys oczu karmelkowej wygląda lepiej niż poprzednie (są starsze prawda?) jeśli chodzi o technikę.
@lukaszwasyl: jakby co polecam sie na przyszlosc;D a pochwalisz sie pozniej ta praca iluzjonistyczna? bo brzmi ciekawie;) a ja teraz mecze sie z rysowaniem fragmentu maszyny na zajecia z rysunku technicznego:D a przyznam, ze nie umiem nawet pismem technicznym sie podpisac;D wiec byleby zdac na 3:D
@karmelkowa: 3 gimnazjum jeszcze jeden użytkownik mi robi #buldupy , że młody jestem ( czy z mojego zachowania jakoś to wynika ? ) btw to jakie moja koleżanka w szkole plastycznej lub znajomy który portrety robi to dopiero kosmos ... ja to jeszcze dzieciak jestem