Wpis z mikrobloga

Byłem za Holandią, ale szczerze mówiąc, to Messiemu się należy i finał i wygrana w nim. Można go nie lubić, ale gość jest geniuszem futbolu, a jeśli nic nie wygra z kadrą to zawsze mu to będą wypominać.

#mecz #mundial #messi
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 42
@jamtojest: Co to znaczy ze mu się należy wygrana? Nikomu się nie należy. Jak jest geniuszem wg Ciebie to wygra. A jak nie to znaczy ze jednak mu się nie należy bo są lepsi.
  • Odpowiedz
  • 0
@vexeen: To tak nie działa. Ronaldo też jest geniuszem, ale ma p---y za partnerów i nigdy nic z Portugalią nie wygra, co założę się, że będzie brane pod uwagę w ocenie jego kariery, chociaż to nie jego wina. W tym sensie należy się... Ale szczerze, to Messi tradycyjnie w reprezentacji szału nie robi.
  • Odpowiedz
  • 6
@gresiu12: No i to go czyni geniuszem? Kroos miał 2 bramki wczoraj i asystę. To kim on jest, bogiem piłki? Messi wyłożył patelnie bo taka jest jego rola, nie jest przecież bramkarzem. A jeśli mam byc szczery to strasznie zlal z plyty ten mecz. Dwie sytuacje na 120 minut i sucie się po boisku to za mało wartości dodanej. IMHO i Messi i Ronaldo nie pokazali nic ciekawego na tych
  • Odpowiedz
@jamtojest: Jeśli nic nie wygra z kadrą, to najwyraźniej nie jest równie dobry co Pele, Maradona, Zidane, Ronaldo, bo na partnerów narzekać nie może. Słusznie będą mu wypominać.
  • Odpowiedz
  • 0
@vexeen: Zgadzam się, ale zwróć uwagę, że to jest właśnie specyfika mistrzostw. Klose jest nikim przy Ronaldo (brazylijskim), a jednak to on jest najlepszym strzelcem w historii MŚ. Turnieje rządzą się swoimi prawami.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Ronaldo to zly przyklad bo podobnie jak Klose na mundialach blyszczal bardziej niz w klubach. Bardziej pasowalby chociazby Van Nistelrooy, Zlatan, Henry, albo jakis Inzaghi ktorzy w pilce klubowej radzili sobie lepiej niz Klose.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Niezly fanboy z Ciebie. Messi dzis nie istnial na boisku. Argentyna w wielkich bolach wygrala ledwo fartem (moze nie tyle fartem co kiepski bramkarz Holedrow).

Mam nadzieje ze Niemcy zloja Argentyne 5:0 wtedy fani cieniasa Messiego sie obudza ze swojego letargu.
  • Odpowiedz
@loczyn: Absolutnie nie jestem fanem Messiego, po prostu doceniam go jako piłkarza.

Argentyna wygrała fartem i co z tego? Za parę lat nikt nie będzie o tym pamiętać, a osiągnięcie w postaci awansu do finału i medalu (zobaczymy jakiego) pozostanie.

@aveniner: Ja wiem, czy Ronaldo nie błyszczał w klubach... błyszczał, tylko przeszkadzały kontuzje. Miał znakomite sezony przeplatane tymi zmarnowanymi na leczenie. Mógł osiągnąć znacznie więcej, gdyby miał lepsze
  • Odpowiedz
@jamtojest: Ale gdzie byl geniusz Messiego we wczorajszym meczu?

Chyba tylko w tym ze najmniej sie przewracal.

Same najlepsze akcje Aregentyny odbywaly sie bez niego albo z nim w tle. Co takiego
  • Odpowiedz
@loczyn: Nie jest sprawiedliwa w rozumieniu większości ;) Tej większości, która chciałaby, żeby wygrywali ci, którzy grają najładniej.

Bez sensu jest takie pytanie co zrobił. Mój wpis był trochę z przymrużeniem oka, oczywiście też uważam, że nikomu się nic nie należy za zasługi, ale jednak można na to patrzeć jak na pewną "sprawiedliwość dziejową". Dziś się mówi, że Messiego nie można zestawić z Pele czy Maradoną, bo nic nie ugrał
  • Odpowiedz
@jamtojest: Ale to nie jest Puchar za caloksztalt, nie jest tez konkurs pieknosci, czy podsumowanie gier klubowych. To MŚ, a prawda jest taka ze nic tu nie pokazal, a Argentyna gra srednio. Piekna pilke pokazali Niemcy z Brazylia. Pokazali rowniez wszystkim ludziom wychwalajacym gwiazdy ze pilka nozna to sport DRUZYNOWY, o czym jak widac wiekszosc zapomniala, na szczescie Dojcze na dlugo wryją ludziom w pamiec (zwlaszcza tym z poludniowej ameryki)
  • Odpowiedz
@loczyn: Moim zdaniem mieszasz zupełnie różne sprawy, z niektórymi Twoimi tezami się zgadzam, a z innymi nie.

Ja o tym Messim napisałem w formie takiego "dodatku", smaczku, nie jest to istotą sprawy. Co do Argentyny zgadzam się, że grali słabo i wolałbym w finale inną drużynę, ale z drugiej strony zobacz, jak to jest z tą sprawiedliwością w piłce? Sam o niej pisałeś, a tu Argentyna w finale niby niesprawiedliwie?
  • Odpowiedz