Mirki wyskoczyło mi w kalendarzu, że różowy ma dziś urodziny i muszę coś na szybko kupić. Jako że podpieprza mi mój #rower myślę, że dobrym wyborem będzie jakaś damka. Nawet nie pytam o to co kupić, bo w osiedlowym sklepie rowerowym z dolnej półki polecają mi tylko (czytaj mają na składzie do wydania od ręki) Raleigh Discovery LDS. I teraz pytanie - czy to jest dobry rower dla kogoś kto w życiu przejechał 50 km i chce jeździć do mięsnego po pietruszkę lub wyruszyć na podróż życia z Targówka na Bródno (jakieś 8 km w jedną stronę)?
@sonix111: nie kupuj rowera... nie spodoba się jej kształt damki, kolor, naklejki itp i będzie leżeć w piwnicy... lepiej już rower to lepiej zaplanować zakupy na weekend w jakimś sensownym sklepie z większym wyborem niż osiedlowy rowerowy z trzema rowerami na krzyż...
@sonix111: kup kwiaty, bombonierkę i powiedz że na sobotę zaplanowałeś niespodziankę. A w sobotę opaska na oczy i wycieczka do jakiegoś porządnego sklepu rowerowego gdzie będzie mogła sobie wybierać, przebierać, doradzać się sprzedawcy i wybrać w kolorze pasującym pod kolor szminki.
@sonix111: aha i tak na wszelki wypadek: b--ń Boże nie mów jej, że nie będzie teraz musiała pożyczać twojego, bo w większości wypadków będzie foch, że jesteś samolubny i nie potrafisz się dzielić ;)
argumentuj to natomiast tym, że teraz będziecie mogli razem gdzieś pojechać ;)
@orange92: Kupilem. Wizualnie sie podoba, ale k---a podobno siodełko zbyt wysoko, a przez amortyzacje sie nizej nie da. Przy okazji dowiedzialem sie po 12 latach związku, ze nie ma nawet 158 cm.
@sonix111: a mówiłem jedź w sobotę do porządnego sklepu gdzie będzie można przymierzyć?
Z tego co widzę rura podsiodłowa jest dość niska w tym modelu, więc musiałeś kupić sporo za duży rozmiar jak na swoją panią... Sugeruję dowiedzieć się o możliwość zwrotu/wymiany na mniejszy rozmiar, lub ewentualnie kupić zwykłą (nie amortyzowaną) sztycę - wtedy powinno się dać ją jeszcze trochę opuścić.
Mówcie co chcecie o PRL, ale loga przedsiębiorstw z tamtego okresu są kreatywne i z smakiem. Nie to co teraz z tym mimo że minimalizmem okropnym wykonaniem. #polska #prl
argumentuj to natomiast tym, że teraz będziecie mogli razem gdzieś pojechać ;)
@soaringsing:
@Diabl0:
@orange92: Kupilem. Wizualnie sie podoba, ale k---a podobno siodełko zbyt wysoko, a przez amortyzacje sie nizej nie da. Przy okazji dowiedzialem sie po 12 latach związku, ze nie ma nawet 158 cm.
Z tego co widzę rura podsiodłowa jest dość niska w tym modelu, więc musiałeś kupić sporo za duży rozmiar jak na swoją panią... Sugeruję dowiedzieć się o możliwość zwrotu/wymiany na mniejszy rozmiar, lub ewentualnie kupić zwykłą (nie amortyzowaną) sztycę - wtedy powinno się dać ją jeszcze trochę opuścić.