Wpis z mikrobloga

@fruuu2: norma, u mnie przy tłumieniu 20dB, synchro lata od 16000 do 21000. Ale najczęściej jest stabilne ~19000. Mam opcję do 10Mb + IPTV. Sprawdza się oczywiście zasada dotycząca obciążenia szafy, do której jestem podłączony. Piątek po południu, sobota to istna masakra jeżeli chodzi o zagraniczne serwisy. Mimo tego, że do mojej szafy nie ma podłączonej dużej ilości ludzi.

Który to z TP-Linków?
  • Odpowiedz
@gizio46: Tłumienie u mnie jest wysokie ale jakoś przez 1,5 roku nie przeszkadzało, a żeby było jeszcze ciekawiej to u sąsiada który jest podłączony do tego samego słupa, z takim samym przebiegiem linii do centrali bo innej drogi nie ma, tłumienie 59dB i synchro nie mniej niz 3096 czyli tłumienie aż takiego znaczenia w tym przypadku nie ma.
  • Odpowiedz
@fruuu2: Zapas SNR Margin jest, pytanie tylko czy usługa działa Ci stabilnie? Tzw. DLM na bieżąco monitoruje parametry techniczne, zakładając, więc że usługa nie działa stabilnie prędkość synchronizacji została obniżona. Jeżeli sam restartujesz połączenie proponuję zostawić włączony router na kilka dni, DLM powinien zareagować. W innym przypadku polecam ten formularz http://pomoc.orange.pl/ Sprawdzę jak mogę pomóc.
  • Odpowiedz