Aktywne Wpisy
OVHcloud +72
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +375
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
Kamera wyposażona jest w matrycę 3.5M pikseli, dzięki której rejestruje obraz w FullHD (1920 x 1080, kodek h.264 w MOV). W zależności od preferencji rejestruje obraz 25fps lub 30 fps. Co normalne dla kamer o takim przeznaczeniu w jaśniejszych warunkach oświetleniowych kamera skróca czas "naświetlania" każdej klatki (np. 1/500 sekundy), co skutkuje tzw. "efektem stroboskopowym". Obraz wydaje się nie być płynny, ale jest za to maksymalnie ostry. Kąt widzenia - 140 stopni. Sercem urządzenia jest Novatek NT96650 BG (Datasheet), a matryca to bardzo porządna APTINA AR0330 WDR, ( Flyer, Datasheet ). Trzeba uważać na podróbki, dlatego każdy zakup powinniśmy zweryfikować (patrz Galeria ).
Kamera posiada czujnik "G-Sensor", który ma pozwalać wykrywać przeciążenia występujące np. przy wypadkach czy ostrym hamowaniu. Nagrania w trakcie, których wystąpiło takie przeciążenie, zostaje umieszczone w oddzielnym katalogu. Nie jest ono także kasowane - normalnie urządzenie nagrywa "w pętli", kasując starsze nagrania, aby zrobić miejsce na nowe. Kamera wyposażona jest w dwie diody led świecące zimnym białym światłem. Posiada wbudowany akumulatorek 500mAh 3.7V, który pozwala na kilkanaście minut pracy poza samochodem, w nim natomiast pracuje na wpinanym do gniazda popielniczki zasilaczu - co ważne ma on długi, 3 metrowy kabel, dzięki czemu bez większych problemów daje się schować w słupkach A i spuścić w odpowiednim miejscu podsufitki.
Kamera obsługuje karty pamięci microSD klasy 10 o pojemności do 32 GB włącznie (testowałem na Kingstonie). Z komputerem łączy się przez USB 2.0 (dołączony kabel). Ma wyświetlacz 2,7 cala.
Zamówienie złożone 20 maja. Paczka doszła dziś (czyli szła bardzo długo). 10 czerwca była już na lotniku w Malezji w Kuala Lumpur po odprawach, ale do Polski dotarła dopiero 30 czerwca. 1 lipca została zatrzymana w WER Zabrze na cło. Tego samego dnia wysłałem im mailem zrzut ekranu z aukcji i potwierdzenie płatności w pdf z mojego banku. Kamera kosztowała niespełna 150zł. VAT + opłaty dla poczty za ovatowanie wyniosły ~ 40zł. Cło na taką elektronikę to 0%. Paczka wyszła z WER dopiero w sobotę 5. lipca, a dziś rano dotarła do Urzędu Pocztowego - skąd, po zapowiedzi telefonicznej, odebrałem ją osobiście ;)
Link do aukcji:
http://www.aliexpress.com/item/G1WH-2-7-LCD-1080P-Full-HD-Car-DVR-Dash-Camera-Recorder-G-sensor-Novatak/1708044392.html
No i teraz najważniejsze:
Galeria zdjęć urządzenia:
http://imgur.com/a/YHLaT
http://www.aliexpress.com/item/Novatak-96650-2-7-LCD-1080P-G1WH-Full-HD-Car-DVR-Camera-Recorder-G-sensor-HDMI/1742948961.html
to samo tylko 15$ taniej. W sumie Dogi podał też swojego linka. Właśnie dziś do mnie dotarła 2 tygodnie po zakupie. Całkiem szybko
Twój post wyświetlił mi się jako jeden z pierwszych po wpisaniu w Google fraz: aliexpress rejestrator jazdy jaki kupić
Kolejna rzecz: napisałeś, że ma baterie o pojemności 500, a wg aukcji jest to 280.
I jeszcze jedno: wiesz może, czy kurs dolara ma w sensownym czasie spaść? Czuję się trochę jak obywatel Zimbabwe.
Dzięki z góry za pomoc :)
http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_16927.html
kupiony pod koniec roku za 41,99$, są też kupony zniżkowe. Akcesoria wydają się być troszkę lepiej jakości. Być może estore po prostu zwiększył ceny z powodu swojej renomy.
Nie mam pojęcia co będzie z kursami walut, ale stawiam, że będzie krucho, więc jeśli masz coś kupować, to im szybciej tym lepiej. O prognozy pytaj pod tagiem #ekonomia ;)
On nie zwiększył nic. Zawsze miał po