Wpis z mikrobloga

Mirki, poszukuję na wieczór na ognisko śpiewnika gitarowego, w miarę aktualnego, w PDFie (będę sobie w domu drukował). Wszystko co znajduję to jakieś '99, 2000, kojarzy ktoś jakiś fajny nowy śpiewnik z akordami?

#kiciochpyta #gitara
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rivo: Nikt normalny nie układa już piosenek ogniskowych. Dżem i inne produkty z harcerskiej menażki już nie wrócą. Pozostaje Ci tylko blues nad ranem i mały rycerzyk, niestety. Chyba, że chcesz grać nowe hity z radia, ale nie polecam.
  • Odpowiedz
@Rivo: nie ma już piosenek fajnych gitarowych, tak jak napisał kolega powyżej. Lata 80te, 90te - to są hity do śpiewania przy ognisku. I tak już poleciałeś z tym millenium :P
  • Odpowiedz
@Rivo: @RRybak: Poza tym te starsze kawałki wszyscy znają. Możesz nauczyć się jakiegoś nowego wyciskacza łez, jakiegoś wolnego Green Daya, ale i tak najlepsze rzeczy powstały dawno temu. Dziewczyny mają już swoje kody do rozkładania ud, więc wbijaj te ze starych śpiewników i nie kombinuj ;)
  • Odpowiedz
@Pzanty: @RRybak: Jak ktoś ma zmysł to wszystko przerobi na gitarę i będzie dobrze brzmiało przy ognisku, tak że nie martwcie się ;)

@Rivo: Nie sądzę, żebyś coś znalazł. Ja kiedyś co roku uaktualniałem własny śpiewnik, ale od kilku lat nie mam już motywacji, nawet te stare wersje gdzieś wcięło.
  • Odpowiedz
@Pzanty: @RRybak: @Pzanty: @jamtojest: @tiqi: nie chodziło mi o śpiewnik z nowymi hitami z top10 ;) Oczywiście takich typowych kawałków ogniskowych nowych jest coraz mniej, ale zawsze z roku na rok coś ciekawego się pojawi (dlatego najfajniejsze są te własne uaktualniane śpiewniki, tak jak @jamtojest pisał :D ) Ale za waszą radą zgarnę jakiś starszy ;) (tylko te co znalazłem jak
  • Odpowiedz