Wpis z mikrobloga

OK. Skoro białko pochodzenia zwierzęcego = białko pochodzenia roślinnego to w takim razie proszę o wytłumaczenie dlaczego są aż takie różnice między kulturystami jedzącymi normalnie a tymi vege.

Zresztą już nie chodzi o samo białko a o fakt bycia na diecie wegetariańskiej.

1. Argument, że kulturyści są na koksie odrzucam bo vege tak samo kują dupę.

2. Podkreślam - kulturyści vege OD URODZENIA a nie Ci którym coś się odwidziało w wieku 30 lat już w trakcie kariery (ciekawe czy takich znajdziecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) chociaż i tak Ci którzy przeszli na vege wyglądają imo marnie....

3. Nie interesują mnie strongmani i innej maści ciężarowcy.

CZEKAM NA SENSOWNE ARGUMENTY.

Tym samym wołam @DamianParol i największego vege zwolennika @chapeaunoir

#silownia #mikrokoksy #wegetarianizm

Vege vs Normal
z.....S - OK. Skoro białko pochodzenia zwierzęcego = białko pochodzenia roślinnego to...

źródło: comment_qTyG19dsbZMtG40nvN1ar7pQNIujGsTx.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chapeaunoir: myślę, że Ci najlepsi vege jednak mają zróżnicowaną diete pod względem białka. Chociażby widząc przykładową rozpiske do której odnośnik wkleiłem wcześniej. Nadal czuje sie wygrany i chyba już tak zostanie :)
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: @zgaS:

Panowie, pozwolę wtrącić się do dyskusji. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W stadium początkowym białko zwierzęce różni się diametralnie od białka roślinnego pod względem obecności aminokwasów egzogennych (których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować) i ich proporcji, jednak miejmy na uwadze fakt, że istnieją produkty bogate w białka roślinne, które także mają pełny zestaw aminokwasów niezbędnych i nie pojawia się wtedy problem
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: nie - tu nie chodzi o preferencje. Im jesteś w usa większy tym masz więcej kasy - myślisz, że serio nie byłoby vege koksów chcących spróbować? Bo ja myślę, że są jednak im to nie wychodzi i praktycznie zostają na poziomie wagi średniej i to z kiepską definicją/wyglądem mięśni.
  • Odpowiedz
@zgaS: także nad tym możemy się zastanowić. ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście należy skupić się wyłącznie na profesjonalistach, którzy mają idealnie zbilansowany poziom aminokwasów w diecie, bo w każdym innym przypadku dyskusja nie ma sensu.

szczerze to nie ma co się zastanawiać. Drogi @zgaS, aby wysnuwać wnioski brzmiące - rośliny to nie mięso, musisz mieć solidne fundamenty w postaci badań naukowych. jeśli jesteś w
  • Odpowiedz
@zgaS: ale co ty próbujesz sugerować? Że posiłek złożony z roślin, zawierający wszystkie niezbędne aminokwasy, nie jest tak samo wartościowy jak posiłek zawierający białko zwierzęce, które również ma wszystkie niezbędne aminokwasy? Jak to możliwe?
  • Odpowiedz
@Mysterii: wszystko ok sam byłbym ciekaw takiego badania ale ich nie ma - albo ja nie umiem szukać. Idąc dalej - profesjonaliści często różnią się między sobą szczegółami - bardzo małymi. Ja tam dalej ide w zaparte ;)

@WlasciwosciBetonu: jeden posiłek to nawet ja mam w diecie vege, chodzi mi o to, że brak białka zwierzęcego jest kluczowe w wyglądzie vege kulturystów.
  • Odpowiedz
@zgaS: Łukasz, Łukasz. geny to nie są małe szczegóły, mogą zmienić wszystko i od nich zależy wszystko, jak Twoja tkanka mięśniowa się kształtuje, jaki masz metabolizm i czy masz odstające uszy a także czy potrafisz zwijać język w rurkę. więc nieładnie jest to ignorować. A @WlasciwosciBetonu ma 100% racji. Człowiek wydala kał i mocz oddzielnie, a ptaki preferują kałomocz, niby inne, inaczej wygląda, inaczej powstaje itp, ale ostatecznie JEST
  • Odpowiedz