Wpis z mikrobloga

@MekaS: @ThisIsMyDog: na 1 taki placek daje jakieś 15g świeżych drożdży, szklankę mąki (200g), wody ciepłej tak na oko (może ze 100ml), pół łyżeczki soli i cukru, ze 2 łyżki oliwy. Z drożdży, odrobiny mąki, troszkę wody i cukru robię rozczyn, odstawiam na jakieś 10 min. Jak się spienią, to wsypuję resztę składników i do robota. Jak już ciasto jest IDEALNIE elastyczne, to odstawiam na jakąś godzinkę.

No i piekę
@MekaS: @ThisIsMyDog I dziś robiłam z innej mąki, kupiłam 650, ale w sumie nie czuć różnicy w smaku. Zwykła 500 czy 450 się nada. Następnym razem muszę kupić specjalną 00 ;] Aaa i brzegi możecie oliwą posmarować, żeby nabrały fajnego smaku