Wpis z mikrobloga

Pytanie do mirków z normalnym zarostem, a nie trzema włosami na krzyż ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jaką golarkę polecicie do twardego zarostu ? Już straciłem cierpliwość do żyletek.

Przeliczyłem, że jak przyjdzie mi kupić nową głowicę, to wyjdzie mi prawie na to samo, bo golę się 2x w tygodniu.

Nie chcę się pytać na elektrodzie, bo każą mi przekopywać tematy lub zapytają o zasilacz xd.

#golenie
  • 8
  • Odpowiedz
@najtromen: W jaki sposób straciłeś cierpliwość do żyletek? Ja się kilka miesięcy temu przerzuciłem i uważam, że są o wiele lepsze od elektryków, a miałem naprawdę niezłe.
  • Odpowiedz
@najtromen: zyletki sa najlepsze na twardy i gesty zarost. Ja mam wrazliwa skore i pamiętam, że kochalem moja maszynke za 10zl na zyletki bo tylko ona bez podraznien i gladko mnie golila
  • Odpowiedz
@kashubx

@desygnat

Wpienia mnie szybkie tępienie się żyletek. Ostrza muszę wymieniać po 5-6 goleniach, bo później podrażniają mi skórę. Mało tego. Muszę wpierw zmoczyć zarost gorącą wodą i czasem to trwa, bo inaczej nie idzie się ogolić, skubie jak cholera :/

No i jeszcze raz na jakiś czas przytrafi mi się zimny bojler, a trzeba się ogolić, to wtedy dopiero jest bieda :)
  • Odpowiedz
@najtromen: jak masz prysznic, a jak go nie masz to też idzie sobie poradzić. Ja mam tawrdy zarost od samego prawie początku. Skórę mam cholernie wrażliwą i nawet nowa gillet rwie mi włosy zamiast ścinać. Testowałem tanie elektryczne golarki i o ile na młodym zaroście sobie radzą to na tygodniowym jest kiepsko(nie dogalają wszystkiego i w konsekwencji podrażniają). Ja robię tak. Maszynka jednorazowa gilet(nie pamiętam jak się to pisze;p). Zel pod
  • Odpowiedz
@najtromen: Jak nie masz ciepłej wody, możesz użyć jakiegoś pre-shave'a (hattrick? old spice?). Do tego, zamiast pianki użyj kremu do golenia (nawet najtańszy, polski lider się tutaj dobrze spisuje). Finalnie, jeśli maszynki, to tylko maszynki na żylietki (de razors) i to nie za 10zł z rossmana, tylko konkretne i sprawdzone typy (polecam Muhle R89 np.).

Sam mam bardzo mocny zarost i wrażliwą skórę (niczym nie jestem w stanie się ogolić na
  • Odpowiedz