Wpis z mikrobloga

Mama mojego #rozowypasek to przykład typowego elektoratu PO. Pracuje w państwowym urzędzie, 24 godziny na dobę wlączony #tvn24 i słucha jaki to jej premier Tusk uczciwy i porządny. A próba sprzeciwienia się temu? Zapomnij. Ostatnio rozmawiałem z nią o #aferatasmowa. Oczywiście uważa, że to nic złego, że tak się robi politykę w kuluarach. A sprawa z Belką? No przecież on to wszystko robił dla dobra obywateli, tylko na tym mu zależy! #!$%@? z tym, że takie działania mogą doprowadzić do bankructwa państwa. A no i najważniejsze. To wszystko to spiseg ruskich przeciwko Tuskowi! To oni kazali nagrywać ministrów żeby się zabezpieczyć przed wykryciem akcji ze składami węgla. A Tusk kazał zabrać się za tych od węgla dlatego upubliczniono taśmy. Najgorsze jest to, że to wcale nie jest głupia kobieta, ale tak zmanipulowana przez media, że w sprawach politycznych kompletnie wyłącza się jej logiczne myślenie. I wiem, że próba głebszej dyskusji z nią nie przyniesie skutków, może sama się kiedyś zorientuje, że ją rząd w #!$%@? robił.

#tusk #polityka #niewiemjaktootagowac
  • 7
@adizj: Na pewno będzie pluła na rękę, która daje jej zatrudnienie i zapewnia stały i pewnie niemały dochód z pierdołami typu 13-tki i regularnymi podwyżkami raz na jakiś czas, jak to w cywilnej budżetówce bywa. Nie dziw się, zarabiają nieźle, emerytury jeszcze dostaną, więc wcale nie chcą tego zmieniać.
@sphinxxx: za PiSu też miała tą samą ciepłą posadke, a jednak nie usłyszałem od niej dobrego słowa na temat Kaczyńskiego, więc to nie tylko ten czynnik.
Najgorsze jest to, że to wcale nie jest głupia kobieta

@adizj: A może jest? A jeszcze istniej druga opcja, może jest dwulicowa i wie że jest źle, ale nie obchodzi ją to dopóki może doić innych obywateli i broni Tuska.