Wpis z mikrobloga

Uniwersytecie Zielonogórskim

@Adrian77: Była Zielona Góra, ten uniwersytet jest dobry wyłącznie do przeniesienia się z niego gdzieś. Kierunki techniczne na dłużej odradzam największemu wrogowi. :D
  • Odpowiedz
Zieloną Górę biorę pod uwagę, ponieważ 20 km od niej mam rodzinę, gdzie mógłbym mieszkać. Wrocław z kolei, to albo dojeżdżanie codziennie (bardzo męczące, 110 km), albo jakieś mieszkanie.
  • Odpowiedz
@MacFlays: Ok, na weekend popatrzę sobie jeszcze raz te plany. A jak wyglądała zeszłoroczna rekrutacja. Czy ci, co nie przekroczyli progu pkt, to się dostali? Mi wychodzi coś około 201 pkt.
  • Odpowiedz
@Adrian77: Informatyka na UZ jest banalna, przynajmniej jeśli chodzi o zdanie, wystarczy robić cokolwiek (na większości przedmiotów), żeby dostać 3, ale fakt faktem, na wyższe oceny jest ciężko. co do poziomu nauczania myślę, że nie jest źle, jest u nas trochę wykładowców, którzy pracują też we Wrocławiu, czy Poznaniu, więc w sumie poziom nie powinien aż tak bardzo odbiegać od tych większych miast. Mimo wszystko odradzam to zadupie ( ͡°
  • Odpowiedz
@Adrian77: Na informatyce na wydziale PPT jest dużo matematyki i fizyki, nacisk kładziony na algorytmikę. Na Wydziale Elektroniki, gdzie ja skończyłem studia (i oczywiście polecam tutejszą informatykę) jest sporo niskopoziomowych przedmiotów, są sieci, ale też programowania da się nauczyć. Na wydziale IZ informatyka jest pomieszaniem Elektroniki i PPT.
  • Odpowiedz
@Adrian77: Na W-4 i WPPT próg był ok. 210pkt w pierwszym terminie więc w 2 terminie pewnie dostawały się osoby poniżej 200pkt, na WiZ próg był 300. Osobiście jestem na weka i polecam tutejszą informatykę.
  • Odpowiedz