Wpis z mikrobloga

• 7
@JamBecause no zapewne jest to odprysk tamtej akcji z loterią, ale wg tego co chris godo (i na pełnym materiale pokazuje pismo) to był już z rok temu w tej sprawie na przesłuchaniu w prokuraturze w szecinie i złozył zeznania. to po ch*j wjeżdzać na chate kominiarzami? mogli mu przeciez normalnie przysłać kolejne wezwanie jak chcieli coś jeszcze się dowiedziec, a nie takie szopki odwalać.
  • Odpowiedz
  • 0
@JamBecause: no ja sie domyślam że chodzi o te loterie, ale no kurde wciąż wjeżdzac kominiarzami do ludzi podejrzanych o machlojki przy VAT to jest jakies nieporozumienie dla mnie.
  • Odpowiedz
@murison: dlaczego w filmie nie powiedział że chodzi o loterie i te śmieszne ebooki dla przykrywki. Dajcie kase bo na biednego mechanika KAS wjechał. Film tak zmanipulowany że dopiero człowiek z wykopu sie dowiedział o co naprawdę chodzi, bo nie śledziłem nigdy typa na youtube i innych mediach.

https://www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/zatrzymanie-i-zarzuty-wobec-czlonkow-zorganizowanej-grupy-przestepczej-zwiazanej-z-nielegalnymi-grami-hazardowymi-i-praniem-pieniedzy
  • Odpowiedz
  • 1
@dawid131: no ja tutaj wrzuciłem shorta, całość jest w znalezisku. ok, nie powiedział tegoa, ale w 13:25 ( https://youtu.be/qot3DDhyibw?t=804) mówił, że rok temu był już w tej sprawie na przesłuchaniu w szczecińskim KAS. oraz że więcej o sprawie powie w kolejnym filmie.
tak czy srak p------e dla mnie jest to, ze komuś wpada na chate AT tylko po to żeby go przesłuchac i wypuścić. nie że do sztumu czy coś
murison - @dawid131: no ja tutaj wrzuciłem shorta, całość jest w znalezisku. ok, nie ...
  • Odpowiedz
@murison: no też jestem zdania że powinni przyjechać w normalnych godzinach, zapukać, pokazać nakaz i normalnie przeszukać bez udziału jednostki specjalnej.
Kolegę w pracy posądzili o to że miał dziuple, rozbiera samochody na części (donos sąsiadki). Przyjechała policja do nas do firmy zabrali go, ( w domu była druga cześć policji z żoną) a później musiał w domu pokazać wszystkie papiery i dowody własności. Zobaczyli co mieli, przeprosili za problemy
  • Odpowiedz
@murison: @dawid131:
A to nie chodzi o to że taka akcja była jednocześnie w całej Polsce i dotyczy podejrzenia o uczestniczeniu w grupie przestępczej? Wtedy faktycznie robią taką akcję że zwijają natychmiast wszystkich zainteresowanych w jednej chwili, żeby nie dali sobie nawzajem cynku że "są u mnie psy, u ciebie też zaraz będą, uciekaj" oraz żeby nie pozbyli się natychmiast dowodów. Wtedy użycie AT jest uzasadnione bo tylko
  • Odpowiedz
  • 4
@dawid131: właśnie obejrzałem film i myślę o co chodzi, chłop nie mówi o co chodzi tylko płacz i dej pieniądze. Musiałem wejść na wykop, wcześniej nie widziałem tych jego filmów o loterii.
  • Odpowiedz