Wpis z mikrobloga

Mirki!

Jestem szczęśliwym posiadaczem #xperia #tipo, zaznaczam od razu że w telefonie był wymieniany #android, ale nie jestem w stanie dużo na jego temat powiedzieć, ponieważ nie ja go wymieniałem. Wszystko elegancko śmigało aż do wczoraj, troszkę pokombinowałem z zabezpieczeniami(próbowałem założyć pin na kartę, jednak coś mi się popieprzyło i musiałem wpisywać puk, a że nie miałem go przy sobie to wyjąłem sim i użytkowałem telefon normalnie bez niej). Po restarcie zatrzymał się na bootanimacji. I cegła. Co mogło się popsuć?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SiarkoWodor: Jeżeli zatrzymał się na boot animacji to wcale nie oznacze że jest zceglony. Powiedz coś więcej na temat, czy był wgrywany jakiś nowy ROM czy po prostu stockowy w salonie?
  • Odpowiedz
@SiarkoWodor: To skoro możesz się dostać do recovery to wszystko da się naprawić, wystarczy że wybierzesz odpowiedni dla siebie nowy ROM, przepchniesz paczkę z gappsami przez adb na telefon, zainstalujesz nowy system i wszystko powinno ścmigać. To jest jedna opcja. Druga, to możesz spróbować pokombinować w recovery odzyskanie backupu jeśli miałeś wcześniej jakiś zrobiony i sprawdzić czy to coś zmieni.
  • Odpowiedz
@Tekturka: Backupu nie mam, mógłbyś podesłać jakiś link do prawilnej strony z ROMem? Szczerze to jestem w temacie andro nieco zielony. Zgaduję że taki pobrany rom wystarczy wrzucić na sd i odpalić przez recovery
  • Odpowiedz
@SiarkoWodor: Polecam poczytać trochę na xda i wybrać coś dla siebie. Tam masz też dokładne instrukcje jak krok po kroku wsyzstko zrobić :) Od siebie polecam Cyanogenmoda albo Paranoidandroid, ale to już co kto lubi :)
  • Odpowiedz