Wpis z mikrobloga

✨️ Jak życie w izolacji wpływa na moją osobowość?
Żyję tak jak w więzieniu i nawet wypracowała mi się osobowość i nawyki zbliżone do tych, które mają skazańcy.

Zalety w stosunku to więzienia są tylko takie:
- Mam ładniej wyposażoną celę
- Mam bardziej urozmaicony spacerniak
Aspekty, w których mam gorzej niż w tradycyjnym wiezieniu:
- Muszę pracować
- Jeśli siedzę niewinnie, to nie dostanę wielomilionowego odszkodowania od Państwa

Dla przypomnienia aspekty identyczne:
- Brak dostępu do kobiet
- Okresowe chodzenie do psychologa więziennego
- Ćwiczenia fizyczne z nudów (pompki, przysiady itp)

Wspominając o nawykach i osobowości jakie mi się wypracowały po wieloletniej odsiadce:
- Na spacerniaku jestem nieufny wobec ludzi i zawsze gotowy na atak (stres po wyjściu z celu)
- Zrobiłem się charaktery - nie mówię dzień dobry frajerom z bloku. Jak mowie w celi sam do siebie do 3/4 słów to przekleństwa, c-wordy i k-wordy. Jak rano wstaje to jest wiązanka przekleństw z gardła tak żeby podkreślić kto rządzi na celi.
- Codzienni pompki, ćwiczenia z wykorzystaniem ciężaru ciała i z workiem z piaskiem (w więzieniu używają butli z wodą). Ćwiczenia są z nudów oraz dla rozładowania stresu
- Przeplatanie wypowiedzi wulgaryzmami przy których więdną uszy - pojawiło się to w wyniku długotrwałej frustracji z powodu przebywania w zamknięciu
- Pogarda do ludzi którym los podarował szczęście i dobre geny oraz żyją dzięki temu na wolności i nie wiedzą co to więzienie a się wywyższają i myślą że ja siedzę z własnej winy

#przegryw #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach