Aktywne Wpisy
MarteenVaanThomm +47
Czy tylko ja mam wrażenie, że od 2-3 lat jest straszna posucha w grach AAA? Nie ma w co grać w ogóle.
Pykam sobie trochę od niechcenia w Mafię 2 i szczerze mówiąc nie wiem co dalej xD Starocie ogrywane w kółko te 7-10 lat temu dużo straciły, niektóre tylko stały się bardziej drewniane, ale niektóre za to praktycznie są do kosza.
Gothic Remake - nawet nie ma daty premiery, a po
Pykam sobie trochę od niechcenia w Mafię 2 i szczerze mówiąc nie wiem co dalej xD Starocie ogrywane w kółko te 7-10 lat temu dużo straciły, niektóre tylko stały się bardziej drewniane, ale niektóre za to praktycznie są do kosza.
Gothic Remake - nawet nie ma daty premiery, a po
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mam problem. Mam obiekt1 i obiekt2. Inicjalizuje sobie obiekt1 i w konstruktorze przesyłam obiekt2 (czyli obiekt1 zawiera w sobie referencje do obiekt2, oczywiście obiekt2 wcześniej utworzyłem). Problem jest taki, że bezpośrednio po inicjalizacji referencja do tego obiekt2 znajdująca się w obiekt1 jest null.
Debuguje program i na końcu konstruktora obiekt1 wszystko jest jak należy, czyli został prawidłowo przypisany obiekt2 w tym obiekt1, ale zaraz po wyjściu z tego konstrukotra czyli po inicjalizacji obiekt2 jest null w tym obiekt1.
Podejrzewam, że jakiś głupi błąd ale w tym momencie nie wiem o co może chodzic?
public Object1(Object2 object2){
object2 = object2;
}
zamiast
public Object1(Object2 object2){
this.object2 = object2;
}
// utworzenie pewnego obiektu agil (kopiuje jak jest)
Agilent34410a agil = new Agilent34410a(((Identification)comboBox3.SelectedItem).Domain, communicationNumber, comboBox4.Text[0], ((Identification)comboBox3.SelectedItem).SerialNumber, "TCP", measureTypes.First(x => x.Name == comboBox1.Text).MeasurementTypes);
//dodaje do listy kontrolerów kontroler który zawiera w sobie obiekt agil
controllers.Add(new SCPIController(agil, tabControl));
i jak dam breakpointa na koncu konstruktora SCPIController wszytko jest git czyli agil jest tam przypisany
jak dam breakpointa zaraz po kodzie: controllers.Add(new SCPIController(agil, tabControl)); to już w tej liście kontrolerów gdzie jest
private ISCPIMeasure Measure;
public SCPIController(SCPIMeasure measure, TabControl tabControl)
: base(measure as Measure)
{
this.Measure = measure as ISCPIMeasure;
this.view = new SCPIView(this);
view.tabControl = null;
measure.RegisterObserver(view);
tabControl.TabPages.Add(view.tabPage1);
view.tabPage1.Text = measure.ToString();
view.tabPage1.ToolTipText = measure.Domain + Environment.NewLine + measure.Id;
base.view = this.view as MeasureView;
ButtonEnabledConfig();
SetResolution();
view.comboBox_measure.Items.AddRange(measure.GetTypes.ToArray());
view.comboBox_measure.SelectedIndex = 0;
SearchRanges();
}
EDIT: Dobra sorry da się tak :)
private ISCPIMeasure measure;
w klasie bazowej tez mam zmienną measure
czyli w konstruktorze jest
this.measure = measure as ISCPIMeasure;
Jak dam breakpointa na koncu konstrukotra to jest przypisane jak nalezy.
Natomiast jak dam dosłownie raz stepInto w debugerze i sobie przeglądne liste tych kontrolerów i ten konkretny kontroler to juz jest null w nim. Z czego to moze wynikac bo już powoli wariuje?
ale dzięki za chęci!
:)