Wpis z mikrobloga

#dziendobry

Mam pytanie do wypokowych gitargrajków. Polecacie jakieś struny do cięższego grania? Ostatnio miałem Dunlop Zakk Wylde 1060 i sobie bardzo chwalę, ale e mi pękła troszkę za szybko. Gitara to Epiphone G310.

#gitaraelektryczna
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@progresywny: Również drop B :), wybacz, że dopiero teraz, ale nie dostałem powiadomienia, a nie ma miałem czasu przeglądać profilaktycznie postów. Brakuje w aplikacji Wypoku automatycznej odpowiedzi do op, a nie wysyłania jałowej wiadomości, która może być pominięta, prawda? Zamówię sobie Dunlopa i Daddario, które poleciłeś, dzięki :).
  • Odpowiedz
@HerrJacuch: Wybacz, przez komórkę ciężko mi było dołączyć normalną odpowiedź. Ważna jest skala menzury gitary. Im mniejsza tym grubsze chyba trzeba będzie struny. Np. taki Lee Malia z bmth dla najgrubszej używa struny o rozmiarze 0.80 reszta już jest normalna. W dropie daje to sztywność i brak brzęczenia podczas rytmicznych niskich riffów. Spróbuj także daddario 13 - 62 nawet jeżeli drop B.
  • Odpowiedz
@progresywny: Właśnie, menzura. Muszę coś pogrzebać, bo struny wiolinowe na wyższych progach chcą wstać i wyjść, brzęczą niemiłosiernie. Struna G hałasuje nawet na sucho :/. Kiedyś miałem jakieś badziewiaste struny i wszystko 'pięknie' grało, teraz są problemy. Jutro wolne, to dziś się wezmę za to :p. Też kiedyś podgrywałem BMTH, teraz raczej post-klimaty i sludge ;).
  • Odpowiedz