Wpis z mikrobloga

Bardzo mi się ta zmiana dłuży. Niby dobrze bo na razie jest spokojnie, ale czas okropnie się wlecze, a znaleźć zajęcie od którego nie chce się po 15 minutach spać jest naprawdę wyzwaniem heh. Zastanawiam się nad kupnem konsoli, może switch, może ps albo jeszcze coś kompletnie innego. Czytam książkę "Mity greckie" Robert Graves, jeśli kogoś interesuje temat jak w tytule to polecam. I tyle chyba u mnie, ze szkoły weekendowej jeszcze będę rezygnować na rzecz chęci podjęcia jeszcze drugiej pracy żeby dorobić trochę. Pozdrawiam Kolegów ciepło.

#przegryw
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@remlezar Jest na pewno bardziej obszerna i wyczerpująca w temacie, autor posługuje się trudniejszym słownictwem. Głównym motorem jest interpretacja mitów w kontekście religijnym, historycznym, politycznym, antropologicznym i one stanowią właśnie jej główną treść. Jest zdecydowanie bardziej "naukowa" w odbiorze więc jeśli kogoś to nie odstrasza to myślę, że powinna się bardzo spodobać. O wiele więcej się z niej dowiedziałem niż z książki Pana Parandowskiego.
  • Odpowiedz