Wpis z mikrobloga

• 0
@kiszczak: I kto mnie tam niby zaoral? Ludzie ktorzy mysla ze jak inflacja spada to ceny spadają albo ze jak PKB rosnie to przecietny Polak lepiej zyje? XD?
  • Odpowiedz
@opk20 A co mnie obchodzą Twoje prywatne wiadomości, skoro rozmawiamy o wątku z którego uciekłeś po pierwszym merytorycznym komentarzu?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@opk20 Zapomniałeś odpowiedzieć tam na proste pytanie odnoszące się do Twoich zarzutów co do koszyka inflacyjnego:

No i gdzie tu jakieś drastyczne zmiany?

Po zmianach kategorie zyskały lub straciły znaczenie:

Wzrost udziału: Transport (+0,82 pkt proc.), Rekreacja i kultura (+0,40 pkt proc.), Łączność (+0,29 pkt proc.), Napoje alkoholowe i wyroby tytoniowe (+0,22 pkt proc.), Restauracje i hotele (+0,17 pkt proc.), Inne towary i usługi (+0,29 pkt proc.).

Spadek udziału: Żywność i napoje
  • Odpowiedz
  • 0
@kiszczak: nie czytałem już nawet tamtych odpowiedzi bo po co XD ale co ci tu mam odpowiedzieć że wagi towarow które cwlyvczas drożeją poszły w dół? Czytaj żywność, mieszkanie energia? Dobrze wiem o tym też jak robisz zakupy że wszystko cały czas drożeje. Czy to pisiory czy PO manipuluja danymi tak żeby było dobrze. PiS ta inflacje rozpoczął i i podniósł po czasie stopy żeby coś hamować a teraz PO
  • Odpowiedz