Wpis z mikrobloga

• 0
@tom-ek12333: TLT (DTLA, IDTLA itd) wygląda jakby robiło tzw. front running. Kto wie ten wie i nie czeka.
W tym momencie mamy:
-złoty krzyż (bardzo byczy sygnał, przecięcie 50 i 200 dniowej średniej w górę)
-wybicie ponad opory (zielone linie)
-jest tanio, jesteśmy po spadkach.

Jeżeli giełdy zaczną spadać i w gospodarce zrobi się gorzej, można założyć, że to zacznie pikować w górę.
tom-ek12333 - @tom-ek12333: TLT (DTLA, IDTLA itd) wygląda jakby robiło tzw. front run...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Jamniki2: Spadki były ale krachu nie było. Nie ma też na razie siły w indeksach. Poczekajmy do poniedziałku. Ja serio tam sobie spokój ale ten jeden jeszcze raz niech giełda pokaże siłę. Na razie było odbicie po dużych spadkach ale ciągle jesteśmy niżej.
tom-ek12333 - @Jamniki2: Spadki były ale krachu nie było. Nie ma też na razie siły w ...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: czy analiza techniczna przewidziała longa od insidera trumpa który napędził dzisiejsze odbicie? widzę tam kreskę, która wskazuje na to, ze chyba przewidziała xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Jamniki2: to nie ma przewidywać dokładnych wydarzeń tylko pokazywać co się dzieje. Jak na razie widzę słabość i desperackie próby podbijania cen, żeby się retail nie wysypał w piątek/poniedziałek.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: powiedz mi tylko, jak miałoby dojść do tego scenariusza deflacyjnego o którym mówisz? Generalnie od długiego czasu już usd jest tak wykpiony i zapomniany, że zwykle to fajny moment żeby się zainteresować. Problem jest taki, że deflacja we współczesnym świecie wydaje się niemożliwa. Zawsze można zrobić stopy 0 + helicopter money.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: no właśnie tam nie było helicopter money raczej, po prostu niskie stopy. Ale same niskie stopy nie zachęcają do pożyczania jak jest feeling deflacyjny. Żeby nie było, nie jestem anty Twojej teorii, tak naprawdę wydaje się, że to co aktualnie się dzieje albo jebnie, albo rzeczywiście mamy nowy paradygmat :D i szukam wad w tej teorii. Fajnie też że Twój bet to obligacje, o wiele niższy zwrot w przypadku
  • Odpowiedz