Wpis z mikrobloga

Zjadłem 5 minut temu i ciągle pali :)

W garnku:

3 habanero red,

Mały skarpion,

Pomidor bez skóry,

Łyżeczka płaska cukru,

Pół łyżeczki soli,

4 ziarna pieprzu,

+ - 7 łyżek oliwy

Pół małego ząbka czosnku (polecam cały)

Trochę cytryny bez skóry

Trochę cebuli

Pół szklanki wody (nie dodawać jak chcecie gęsty, zamiecie na więcej pomidorów)

Można dodać maślanki, ale wtedy zaczyna przypominać zupę

Po drodze podczas gotowania zmiksowałem.
@goromadska: pytanko do bardziej doświadczonego w hodowli:

Wpadłem w posiadanie garstki nasion scotch bonnetów, czy jest sens je teraz sadzić, czy lepiej poczekać do lutego? Papryczek z tego w tym roku i tak chyba nie będzie?
@mike3: Może by było, ale mało. Ja raz tak posiałem późno, papryki rosły i rosły bez owoców, zaowocowały na następny rok. Zrób jak chcesz, ale pamiętaj że cały rok masz opiekę bez plonu + zajęte miejsce.