Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z zaufaniem po zdradzie?
Jestem z dziewczyną od roku i niedawno odkryłem, że mnie zdradzała w zasadzie od początku naszej znajomości. Błagała mnie, żebym jej wybaczył, że nie chce beze mnie żyć, że z tamtym nie ma już nic wspólnego, że to nic dla niej nie znaczyło.

Po kilku burzliwych dniach rozmów, łez i gniewu w końcu zdecydowałem się dać jej szansę, ale uświadomiłem ją, że prawdopodobnie nigdy już jej nie będę ufał w 100% i regularnie będę ją kontrolował. Zgodziła się na takie warunki... sęk w tym, że nie bardzo wiem jak to robić i czy w ogóle się da.

Nie mieszkamy razem, ale spotykamy się średnio co 2 dzień. Mam ciągły dostęp do jej lokalizacji, więc wiem gdzie się znajduje w każdym momencie i jak jesteśmy razem, to ciągle mam dostęp do jej telefonu (ona do mojego również)... problem natomiast pojawia się wtedy, kiedy nie ma mnie przy niej, bo nie mogę wtedy kontrolować o czym i z kim pisze; nawet jak z kimś wtedy pisze, to ślady zawsze może zatrzeć, co zresztą udawało się jej do tej pory. Czy istnieje jakikolwiek sposób na to, żebym mógł w jakiś sposób kontrolować/nadzorować jej telefon? Wiedzieć z kim pisze? Jakich aplikacji używa? Istnieją do tego jakieś programy (najlepiej darmowe, bo cebula)? Dla sprecyzowania: używa Iphone.

#zdrada

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Chryste panie...

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zastanów się nad tym jak miało by wyglądać wasze dalsze życie. Przemyśl różne scenariusze, zastanów się jak będziesz się w tych sytuacjach czół i co możesz zrobić. Pomyśl, dajmy na to że niedługo zamieszkacie ze sobą, a wasz związek rozkwitnie. Co będziesz czół za każdym razem gdy będzie wychodziła z koleżankami na miasto? Co będziesz czół gdy ona będzie ci opowiadała o swoich kolegach z pracy? Zastanów się czy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do kobiety normalnie trzeba miec ograniczone zaufanie, a co dopiero jak poszla w tango... Po zdradzie nie ma juz zadnego zaufania, powinny rowniez zniknac jakiekolwiek relacje z taka osoba i tyle - zaczynasz rozgrywke od nowa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jedyna dobra rada to olej te karyne. Ciało puszczone raz puszcza się cały czas. Gdyby jej na tobie choć minimalnie zależało to by nie poszła z jakimś frajerem do łóżka. To powinno Ci wszystko wyjaśnić.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to się nie uda. Zastanów się, czy serio widzisz siebie za 10 lat w tej relacji, gdzie ciągle musisz sprawdzać jej telefon, podejrzewać o najgorsze jak się spóźni pół godziny z pracy itd.? Związek bez zaufania nie przetrwa długo, więc albo musicie to przepracować i spowrotem zaufać (z ryzykiem, że znów się zawiedziesz), albo po prostu się rozstać. Nie ma półśrodków (poza jakimiś otwartymi związkami i innymi takimi udziwnieniami).
  • Odpowiedz