Wpis z mikrobloga

• 106
@nonOfUsAreFree: okazalo sie ze kiedys mieszkalem w mieszkaniu na trasie procesji (nocne misterium krzyza). No i sobie czlowiek juz smacznie zasypia i slyszy jakich harmider za oknem, no to wtalem zobaczyc co tam sie o--------a i . Widze KKK z pochodniami typtajacy mi pod oknem, o cie c--j i ja p------e. Co tu sie o--------a? jakbym byl czarny to bym sie zesral ze strachu
  • Odpowiedz
@srgs: jak przeczytałem pomyślałem "o kolejny płatek co chce się poczuć amerykańsko więc sra się o procesje z babciami" ale jak zobaczyłem filmik to faktycznie p------a akcja xD
  • Odpowiedz
@srgs: @nonOfUsAreFree w Krakowie też mamy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Arcybractwo Męki Pańskiej, potocznie Arcybractwo Dobrej Śmierci, przy klasztorze Franciszkanów. Działają od XVI wieku, ponoć należeli do niego nawet - oczywiście incognito - niektórzy królowie (wszyscy trzej Wazowie i Jan III Sobieski), do tego przed zaborami mieli czar na uwolnienie w Wielki Czwartek jednego skazanego na śmierć (ʘʘ) źródło 1,
Ultimator - @srgs: @nonOfUsAreFree w Krakowie też mamy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Arcybractwo Męki ...

źródło: gf-axtc-fBoF-PZHi_arcybrwctwo-meki-panskiej-664x442

Pobierz
  • Odpowiedz