Aktywne Wpisy

MonazoPL +136
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
Gruby_Wuj +465
Moi rodzice pojechali do sanatorium do Gołdapii.
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
źródło: obraz_2025-11-24_145653252
Pobierz

Data: 17.09.2025
Trasa: Przełęcz Wyżniańska (szlak zielony) -> Bacówka PTTK Pod Małą Rawką (szlak zielony) -> Mała Rawka (szlak żółty) -> Wielka Rawka (szlak niebieski) -> Krzemieniec (szlak niebieski) -> ta sama droga powrotna.
Długość trasy: 12,6 km
Suma podejść: 788 m
Okolice Małej i Wielkiej Rawki spodobały mi się bardziej niż Tarnica. Już na samym początku można mieć fajny widok na pobliską Połoninę Caryńską. Szlak który wybrałem ma jednak ten sam mankament co trasa z Wołosatego na Tarnicę - aż do Małej Rawki są to sztucznie stworzone stopnie, które męczą nogi. Dobrze, że dalszy odcinek jest już pozbawiony podobnych atrakcji. Podobnie jak większość turystów idących tą drogą zapuściłem się aż do Krzemieńca, czyli zalesionego szczytu z trójstykiem granic Polski, Słowacji i Ukrainy. O ile dobrze zrozumiałem, zakopana jest tam jakaś tajemnicza kapsuła czasu, którą wschodni sąsiedzi mają odkopać w 2031 roku.
PS. W okolicach bacówki kwateruje się rude #kitku - jest bardzo sympatyczne, ale trzeba uważać żeby nie zabrało się z nami na szlak. Schodząc z Krzemieńca po chwili zauważyłem, że kot przeszedł z kimś praktycznie całą tę trasę ale już nie wiedział jak wrócić (podobno ktoś z obsługi bacówki poszedł później po niego).
#gory #bieszczady
źródło: 20250917_094502
Pobierzźródło: 20250917_113015
Pobierzźródło: 20250917_083904
Pobierzźródło: 20250917_085703
Pobierzźródło: 20250917_104209
Pobierz