Wpis z mikrobloga

Mireczky, mam taki problem z #settlers . Odpalam ze współlokatorką Settlers IV, otwieram na Hamachi LAN, wszystko pięknie, mamy te same wersje gry zainstalowane. Gra się uruchamia na jakiejś tam mapie, oczekiwanie na graczy i.... dupa, bo każda z nas ma komunikat, że ta druga opuściła grę... Reinstalacja sama nie pomogła, nie wiemy co robić. Jakiś specjalny patch do tego?

#pytanie #gry #settlers4
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@h3xxx: śmieszne są a fajnie wciąga budowa osiedla :P spadaj

btw. czy ustawienie hamachi na pierwszym miejscu w zaawansowanych ustawieniach sieciowych coś da? takie coś nowe przeczytałam na necie
  • Odpowiedz
@moussi: ale przeciez skoro to twoja wspolokatorka to na #!$%@? sie laczycie przez hamachi? przeciez jestescie w lanie wiec nie musicie odpalac softwareu do tworzenia virtualnego lana jak macie prawdziwy
  • Odpowiedz
@v00: bo bez niego wcale nie szukało drugiej jako gospodarza, nawet po IP to uznałam że zrobię te hamachi jak w necie mówią no i częściowo podziałało
  • Odpowiedz
@moussi: no bo musisz wybrac gre przez LAN z menu, i wtedy wszystko wsio bez hamachi ale i tak dobze ze godzine przez hamak popykalyscie
  • Odpowiedz
@moussi: pisalas ze po ip nie bylo odpowiedzi od drugiego hosta w grze, a ping do niej szedl? jesli mialas odpowiedz na komendzie ping to w grze powinno byc ok bez hamaka, kwestia ustawien zapory, wiec chwilowe calkowite wylaczenie jest najprostszym sposobem

z tym wybrac gre przez LAN to no offence ale ciezko jest ocenic wiedze osoby po 1-2 wpisach :)
  • Odpowiedz
@v00: Mamy taki problem, że nie chce jej odszukać gdy wczytujemy zapisaną grę... Otwieram jako gospodarz zapis i czekam na nią. Ona wchodzi normalnie w wielu graczy i ja jej się nie pokazuje... Próbowałyśmy "zmieniać gospodarza" albo wchodzić identycznie... Mógłbyś coś na to poradzić? Na necie wszędzie piszą, że to powinno wystarczyć :/
  • Odpowiedz
@moussi: zanim zaczniecie sie laczyc w grze warto najpierw upewnic sie ze sie widzicie w sieci poprzez komende ping i ip komputera, jak masz odpowiedz to wiesz ze sie widzicie i mozna sie laczyc w grze, jak znacie swoje ip to zrob ping do niej (Start -> uruchom -> cmd -> ping ipkomputera), jak jest odpowiedz, upewnij sie ze zapory sa wylaczone na obu komputerach i wtedy w grze bedzie
  • Odpowiedz