Wpis z mikrobloga

Mirki, mam #pytanie, potrzebuję #porada z dziedzin #fryzura #wlosy i #dlugiewlosy, a także #modameska.

Mam włosy gdzieś za oczy już, w miarę równej długości. Nie chcę ich ścinać (zapuściłem m. in. ze względu na krzaczaste lekko brwi) i nie chciałbym wiązać kuca - chyba, że takiego jak #vincentvega z #pulpfiction - bo na ogół kuc = wieśniactwo. Co mogę z nimi jeszcze zrobić? Spiąć jakoś inaczej? Opaska? Mam nierówną linię czoła, więc opaska/chusta by chyba kiepsko się sprawdzała.

Druga rzecz, to jak powinno się dbać, żeby wyglądały lepiej, były proste, ładnie się układały itd? Jakieś odżywki itd. są zdrowe dla włosów? Używam tylko jakiegoś szamponu Timotei, jak całe życie.

Jest szansa, żeby facet na tyle zadbał o włosy, żeby wyglądał dobrze, nie pedalsko i nie wieśniacko we włosach średniej długości? (kolor = ciemny blond)

EDIT: OK, wołam #rozowepazki, pomóżcie!
  • 10
  • Odpowiedz
@Poszukiwacz_: O czym Ty piszesz? Najpierw, że zapuściłeś włosy z powodu krzaczastych brwi (wtf? wiesz, że możesz je wyregulować i wcale nie musi to być pedalskie?) a później piszesz, że chcesz włosy spinać, czyli wychodzi na to, że zrobisz sobie kucyka a grzywkę zostawisz, żeby brwi zasłonić?

#fucklogic
  • Odpowiedz
@Poszukiwacz_: pasująca fryzura zależy od Twojej twarzy, nie da się doradzić "w takim czymś będzie Ci spoko". Albo wstawiasz swoją fotę, albo idziesz do na prawdę dobrego fryzjera wydajesz choćby 60zł ale będziesz wiedział jak to ma na przyszłość wyglądać i sobie wtedy tańszego poszukasz.
  • Odpowiedz
@WykopowyOdwykToSciema: Jak temu się tak ładnie układają bez przedziałka to ja nie wiem ;d

Z tą grzywką jest ten problem, że wygląda na to, że albo zarost, albo chłopięcy wygląd. Najchętniej bym zrezygnował z jednego i drugiego.

Nad brwiami musiałbym się poważnie zastanowić :P Na takim poziomie "dbania o siebie" jeszcze nie byłem, żeby do kosmetyczki iść.
  • Odpowiedz
@Poszukiwacz_: Zrobił to z pomocą suszarki i okrągłej [http://img.szafa.pl/ubrania/0/008356804/1323186336/gruba-okragla-szczotka-do-wlosow-avon.jpg]

Jeśli nie posiadasz szczotki to polecam suszenie (najwyższymi mocami ( ͡º ͜ʖ͡º) ) od tyłu głowy, czesząc grzebieniem do przodu, na lekko podsuszone nałożyć piankę, i suszyć przeczesując włosami. Na sam koniec rozczesać jakąkolwiek szczotką i już. ;P

Ona zrobi raz, a Ty będziesz mógł sam w domu poprawiać :P
  • Odpowiedz