Wpis z mikrobloga

@dom021 Henryczek to jednak fachowiec jest

@Karl_Tofel: szkoda tylko, że zbieranie groszy nie ma za bardzo sensu w tej grze.
Po co płacić za zbroje, gdy wystarczy poczekać do wieczora i można wynieść ją razem z całym inwentarzem sprzedającego?
  • Odpowiedz
@dom021: Przed odbiciem Przybysławic doszedłem do wniosku, że granie z modem na zapis gry jest za łatwe i zacząłem grać od nowa na hardzie. Na remont Przybysławic rzuciłem hajs jakby to było zgniłe mięso i zostało 50K w skrzyni. Co ciekawe odpuściłem kradzież, bo większość majątku pochodzi ze sprzedaży lootu z bandytów na drogach (na hardzie nie ma szybkiej podróży).
  • Odpowiedz
@Walerin Jak zrobisz objazd po Ratajach i stamtąd galopem do Sazawy w podobnym celu, to wyciągniesz ładne pieniądze (choć jak masz bardzo dużo sprzętu, to i tak pewnie wszystkiego nie sprzedasz).
No i warto zaliczać wszystkich młynarzy po drodze
  • Odpowiedz
Co ciekawe odpuściłem kradzież, bo większość majątku pochodzi ze sprzedaży lootu z bandytów na drogach

@Logytaze: To działa tylko w 1, im więcej sprzedajesz handlarzowi tym więcej ma pieniędzy(można dobić ponad 100k u alchemika), to nie działa w 2, tam losowi handlarze mają chyba 350 groszy, a rzemieślnicy 850 albo 1k i to się nie zwiększa, więc nie ma komu sprzedać pancerza za 3k, te elementy nadają się tylko do
  • Odpowiedz
@Viscop w Kutenbergu działa ( ͡º ͜ʖ͡º) tam co jakiś czas robiłem objazd po handlarzach i wszystko im opylalem. Dojechałem chyba do 130 000 groszy pod koniec gry przez takie działanie ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Dojechałem chyba do 130 000 groszy pod koniec gry przez takie działanie

@Draakul: Może w jakimś patchu to zmienili, ogrywałem kilka dni po premierze i chyba coś koło 20-30k miałem pod koniec, ale pominąłem sporo zadań pobocznych na drugiej mapie.
  • Odpowiedz
@Viscop to ja praktycznie wszystko co się dało w grze zrobiłem plus często atakowałem obozy wrogów - bardzo bawiło mnie ich wyrzynanie ( ͡º ͜ʖ͡º)

ale fakt, dopiero niedawno dokończyłem tą grę, bo od razu po premierze dojechałem jedynie do drugiej mapki - jak zobaczyłem jej ogrom to zwątpiłem i przestałem grać na jakąś dłuższą chwilę
  • Odpowiedz