Wpis z mikrobloga

@mojemacki: Wynajmowanie terenu pod taki maszt powinno być o wiele lepiej płatne aniżeli tylko darmowy dostęp do neta.

Jak chcesz być prawdziwym januszem biznesu to się zorientuj czy czegoś innego pod ten maszt nie da się podłączyć, bo różnie bywa.Może jakąś satelitkę, antenę CB, antenę krótkofalarską, stacje GSM, LTE, antenę DVB-T, stację pogodową? różne cuda :)
  • Odpowiedz
@upierz: ta antenka została kupiona z demobilu wojskowego, pochodzi najprawdopodobniej z radiolinii r409 (na identycznym maszcie we wojsku robiłem), Zajmuje mi ona prawie nic ziemi i robi za zajebisty punkt orientacyjny. I do tego wszystkiego mam neta za free (sieci telefonii komórkowej miały niestety w dupie te możliwości ;) / raz się policja pytała co to to jest) ;]
  • Odpowiedz
@mojemacki: Pytali bo myśleli że bawisz się w podsłuchiwanie, lub ktoś im na kanał policyjny wszedł :)

A w jaki sposób próbowałeś dogadywać się z sieciami komórkowymi? Są jakieś mocne alternatywy w okolicy dla sieci komórkowych? Jeśli zobaczą znaczną różnicę po stronie kosztowej, to powinni się zgodzić.
  • Odpowiedz
do orange, poprzez bok dostalem namiar na osoby odpowiedzialne, wyslalem pismo w ktorym zaoferowalem miejsce na nadajnik (nawet za free, bo zasieg u mnie z dupy), odeslali pismo, ze nie sa zainteresowani, bo maja #!$%@? na inwestycje w moim rejonie. Play nie odpisal do tej pory. Osobiscie zamontowalem sobie repeater gsm i juz nie mam problemu z zasiegami :)
  • Odpowiedz