Wpis z mikrobloga

@almafater: Nie znam, łohohoho :D Ale ktoś ma nieźle narąbane:

Garfield from the Garfield comic strips in order to reveal the existential angst of a certain young Mr. Jon Arbuckle. It is a journey deep into the mind of an isolated young everyman as he fights a losing battle against loneliness and depression in a quiet American suburb.
  • Odpowiedz
@almafater:

Ja dalej żałuję, że nie istnieje już strona, która umożliwiała szukanie komiksów po występującym w nim tekście. Teraz nie mam szans żeby zlokalizować swoje ulubione paski ;]

Aplikacja garfielda na androida ma taką funkcję ;) Przy czym jest chyba mocno ograniczona, bo np. po "amateurs" nic nie znajduje, a sam pasek też doskonale pamiętam. Ale już np. pod "chinese" znajduje jeden z wrzuconych w tym wątku pasków.

Edit: W
  • Odpowiedz
@akurczak: Spoko :)

Ciągle mnie ciekawi w jaki sposób autor tej strony uzyskał tekstowe wersje wszystkich pasków. Albo miał dostęp do jakiejś bazy, gdzie to jest przechowywane (bo chyba gdzieś u siebie mają tekst z wszystkich pasków); albo zrobił OCR, który to sam automatycznie wszystko odczytał (ale komiksy są w dość niskiej rozdzielczości i to raczej działałoby słabo); albo znalazł grupę ludzi, która przez kilka miesięcy siedziała i z mozołem
  • Odpowiedz