Wpis z mikrobloga

Dzień 7 #krolkasieodchudza

W sumie w tydzień zleciało 2,6kg. Chyba całkiem niezły wynik :)

Dzisiaj zjedzone:

* omlet + pomidor

* starta marchewka z japkiem

* arbuz

* mieszanka warzyw

* truskawki + jogurt

Do tego godzina na rowerku stacjonarnym, przejechane 30km. Burza pokrzyżowała mi plany, bo chciałam pójść pobiegać. Jednak bieganie sprawia mi najwięcej frajdy :) chyba znalazłam swoją ulubioną formę ćwiczeń

Tydzień temu pod wpływem impulsu napisałam, że w miesiąc zrzucę 9 kg :P chyba nieźle się przeliczyłam :D ale mam czas, chęci i motywację, więc będę po prostu chudnąć bez jakiegoś tam progu kilogramowego. Do zrzucenia sporo, więc trochę mi zejdzie. Stawiam, że gdzieś za 3-4 miesiące będę się mogła pochwalić, że wyglądam bosko :D

#dieta #odchudzanie
  • 19
, że w miesiąc zrzucę 9 kg :

@krolka89: Nie ma to jak chudnąć za wszelką cenę kosztem zdrowia. A takie tempo chundięcia odbije Ci się mocną czkawką (xD) tymbardziej, że dietkę masz beznadziejną - chyba, że masz 125 cm wzrostu i ważysz 20 kg...
@Minarchista: pewnie gdzieś tak wyjdzie w sumie :)

@deckss: staram się jak mogę ;D

@josedra52: te 9kg to takie marzenia, wiem że bardzo mało realne :P ale czemu kosztem zdrowia? chodzę najedzona, nie głodzę się przecież. Jem częściej niż wcześniej i unikam chleba i innych takich. Ogólnie zawsze jadłam mało mięsa, bo po prostu za nim nie przepadam i dlatego tak mało go w moim jadłospisie, jeśli o to
@krolka89: zazdroszcze ;p też jezdzilem na rowerze i troche hantlami operowałem, ale sesja egzaminy i czasu nie ma ;p jeszcze teraz zaczne pracował po 12h wiec jedynie wysiłek w pracy pozwoli na schudnięcie ;p

ile chcesz schudnąć? z jakiej wagi do jakiej i ile masz wzrostu?
@krolka89: nie przesadzaj z tymi 9kg/mc. Ja dziewczynie mówię, żeby chociaż 0,5kg na miesiąc chudła to za rok-dwa będzie miała idealną wagę ale nie ma silnej woli niestety. Dwa dni poje warzywka i owoce, a trzeciego na deser czekoladę i zagryzie ciastem...
@kopek: też mam mało czasu, ale tą godzinne dziennie staram się jakoś zorganizować :) w sumie do zrzucenia mam baaaardzo dużo, bo chyba nawet 20kg by się przydało. Ale to wyjdzie z czasem, po prostu jak już będzie okej, to powiem stop i będę sie starała utrzymać wagę. Nie będę się na razie chwalić ile ważę, bo się fala hejtu poleje :p

@jezus_cameltoe: ale zrozum, że ja się najadam tym
@krolka89: powodzenia, ale nie rezygnuj z jedzenia bo rozwalisz sobie metabolizm. dorzuc 10min cwiczen wiecej a pojedz troche wiecej i stopniowo schodz z kalorii np co 1 - 1,5 tygodnia o ileś tam (wbrew pozorom liczenie kalorii pozwala na dobre kontrolowanie calego dnia). ja to wiem jak to jest z tym metabolizmem bo przy chodzeniu na silownie (aeroby tez robilem) jadlem 1,5k kalorii dziennie i dopiero chudlem. a to byla dla