Wpis z mikrobloga

Policja jednak coś potrafi w tym kraju. Co prawda 3 miesiące im to zajęło i to ja latałem za monitoringiem i szukaniem sprawcy oraz wskazałem auto.
Także Juleczka ze swoim Oskarkiem będą mi płacić za naprawę z regresu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#policja
Optimus_Seba - Policja jednak coś potrafi w tym kraju. Co prawda 3 miesiące im to zaj...

źródło: IMG_9358

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adicts: może, ale nie musi, bo to właśnie on musi udowodnić, iż sprawca świadomie i celowo zbiegł z miejsca zdarzenia, w celu uniknięcia konsekwencji prawnych. Ale wciąż nie zapłacą opowi ani grosza.
  • Odpowiedz
@aarahon: @Adicts @aarahon Dwa lata temu pijany małolat rozwalił mi auto i uciekł. Znaleźli go po godzinie bo się wbił w kolejne auta i ubezpieczyciel zastosował wobec niego regres (dostałem do wiadomości pismo z sądu). Moje auto było na 27 000zł a uszkodził chyba jeszcze z dwa inne. Pewnie do dziś mu z pensji ściągają.

@Optimus_Seba Jaka wysokość regresu się szykuje?
  • Odpowiedz
  • 1
@aarahon: Ty wiesz jak działa ubezpieczenie? Ubezpieczyciel tej laski pokrywa całą naprawę, a potem ściąga całą kasę z tej dziewczyny plus dostaje spore zwyżki za ubezpieczenie. Jest na monitoringu jak s-------a z miejsca
  • Odpowiedz
<Ty wiesz jak działa ubezpieczenie?
@Optimus_Seba: mam wrażenie że lepiej od ciebie. Na monitoringu widać jak postanawia uciec czy jak odjeżdża z miejsca zdarzenia? Bo to są dwie zupełnie różne rzeczy i to na ubezpieczycielu będzie ciążył ciężar dowodu że ta „Julka” uciekła z miejsca zdarzenia by uniknąć odpowiedzialności za zderzenie tych aut.
  • Odpowiedz
Ucieczka jest gdy jesteś sprawcą. Widać jakie masz pojęcie xD

@Optimus_Seba: no właśnie widać, że ty nie masz pojęcia. Możesz uciekać z miejsca zdarzenia, prawo tego nie zabrania i jeśli twierdzisz, że jest inaczej, to znajdź mi przepis w prawie, który literalnie tego zabrania bądź przewiduje za to karę. No nie znajdziesz takiego przepisu, ale możesz spróbować, pośmieję się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz